10 jel, hogy nem ott vagy, ahol kellene lenned
Az, hogyha nem érezzük magunkat a boldognak a munkahelyen, egyértelmű jelekben mutatkozik meg. Kihat a teljesítményünkre, a motivációnkra és a hozzáállásunkra is. Ha érzed, hogy valami nem stimmel, esetleg munkahelyváltáson gondolkodsz, és az alábbi 10 tünetből sokat tapasztalsz magadon, biztosan nem azon a munkahelyen vagy, ahol kellene lenned.

#1 Mindent halogatsz

Minden vágyad, hogy minél előbb letudd az előtted tornyosuló feladatokat, de valahogy mégsem tudod rávenni magad a munkavégzésre. Addig tologatod magad előtt a dolgokat, míg végül már a nyakadon van a határidő. Sok ember az egyik legnagyobb gyengeségének tartja a halogatást, azonban inkább fogjuk fel a munkahelyi boldogtalanság egyik legerősebb jeleként!

#2 Vasárnap este már előre aggódsz a hétfő miatt

Sosem tudsz nyugodtan aludni vasárnap, mert már azon stresszelsz, hogy mi vár rád másnap a munkahelyedre belépve? Ha nem érzed jól magad a munkádban, az hatással van a szabadidődre is. Egy stresszes és kimerítő nap vagy munkahét után, nagyon nehéz igazán relaxáltnak lenni a hétvégén, és a hátad mögött hagyni a problémákat.

#3 Érzékenyen érint a fizetésed és a pozíciód

Ha maga a munka nem elég kielégítő számodra, akkor a fizetéseddel igyekszed kompenzálni ezt a hiányosságot. Ez kifejezetten kompetitívvé is tehet, hiszen abban próbálod megtalálni az örömöt, hogy legalább másoknál jobban keresel. Persze, ha még ez sem teljesül, az igazán felőrli az embert.

#4 Nem szívesen segítesz a kollégáidnak

Pszichológiai kutatások igazolják, hogy ha nem vagyunk jó hangulatban, kevésbé vagyunk segítőkészek. A kutatásban mesterségesen jó vagy rossz hangulatba hozták a vizsgálati személyeket, akiket ezt követően elküldtek egy másik szobába. A szobába vezető folyosón összetalálkoztak egy személlyel, aki hat dobozt tartott a kezében, és szemmel láthatólag nem tudta kinyitni az ajtót maga előtt. Azok a személyek, akiknél előzőleg rossz hangulatot indukáltak, kevésbé voltak segítőkészek a dobozokat tartó férfival szemben.

#5 Úgy tűnik, mintha a munkanapok sosem érnének véget

Már reggel azt számolod, hány gyötrelmes órát kell kibírnod a munkahelyeden, mire újra hazatérhetsz. Ha folyamatosan csekkolod az órát és számolod a hátralévő perceket, az ironikusan lelassítja az idő múlását. Legalábbis így fogod érzékelni.

#6 Nincsenek barátaid a munkahelyen

A Gallup elköteleződésről szóló tanulmánya szerint, az egyik legfontosabb tényező egy munkahelyen, hogy legalább egy barátunk legyen. Ha senkivel sincs igazán jó viszonyunk, az hamar boldogtalanná tehet.

#7 Igazából már nem érdekel semmi sem

Bejött egy nagyobb projekt, és megugrott a bevétel? Esetleg egy fontos ügyféltől esett el a cég? Igazából mindkettő teljesen hidegen hagy.

#8 Minden apróság bosszant

Már a legapróbb kellemetlenség is kihoz a sodrodból? Például, valaki a helyedre állt, vagy megint az étkezőben hagyta valaki az üres kávés csészéjét, miután használta. Ha boldogtalanuk vagyunk, sokkal apróbb dolgok is felidegesíthetnek, mint egyébként.

#9 Gyanakvó vagy mások szándékával kapcsolatban

Tök mindegy ki mit csinál, minden mögött görcsösen keresed a hátsó szándékot. Legyen szó kisebb vagy nagyobb gesztusokról vagy döntésekről, csak az jár a fejedben, hogy vajon miben sántikál az illető.

#10 Fizikai tünetek

Álmatlanság gyötör, gyakran fáj a fejed, fáradékonyabb vagy, esetleg gyomorbántalmak kínoznak. A munkahelyi rosszullétből adódó stressz hatására ezeket a tüneteket mind megtapasztalhatod magadon.

És rád ezek közül mennyi igaz?