hero
hrpwr.hu 2021. október 25. 07:00
Harmadik éve a zsűritagok között a HRKOMM Award-on
A 2021-ben ötödik alkalommal meghirdetett HRKOMM Award verseny a HR-es és a kommunikációs szakmának szólt. Az évente új kategóriákkal frissülő kiírások, a mindenkit érintő Covid hatásból a tanulságot szándékozták kiemelni. Míg tavaly a "A járványhelyzetre adott HR-kommunikációs válasz", témájával, az idén, "Amit a járványhelyzetből tanultunk" körrel színesedett a pályázati paletta. A Pannon-Work Zrt. közvetítési üzletágvezetője, Farkas Tünde, zsűriként és díjátadóként is sok értékes munkával találkozott. A zsűrizésre választott elsődleges témája az idei évben ismét a „A HR-tevékenység a leendő munkavállalók felé”, azon belül is a jelöltélményt volt.
EZ EGY PROMÓCIÓS MEGJELENÉS

- Miért tartod fontosnak ezt a témakört? 

Nagyon érdekes ez számomra, és nagyon fontos vele foglalkozni, hiszen már itt, ebben a szakaszban kialakul egy kép a leendő munkáltatóról a jelentkezőben. Nem mindegy, hogy milyen hatások, élmények érik a jelölteket, nem mindegy, hogyan szólítjuk meg őket, illetve milyen üzenetet közvetítünk. Az esetek döntő többségében már itt eldől, hogy a pályázó velünk halad tovább, vagy máshol is szétnéz. Éppen ezért nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy már ebben a lépésben megmutassuk magunkat, hogy kik is vagyunk mi, milyen vállalati kultúrával rendelkezünk, milyen értékeket képviselünk és miért fogja magát velünk jól érezni a jelölt, mint munkatárs.

 -  Egy rendkívüli év van mögöttünk. Ha jól tudom több kategóriában is zsűriztél, előszűrést végeztél. Miben láttál változást a pályázati munkák között? 

A pályamunkák idén is, a korábbi évekhez hasonlóan nagyon nívósra sikerültek. Voltak korábbi pályázók, akik hozták a megszokott színvonalat és ismét nagyot alkottak, de voltak újak is, akik szintén felvették a versenyt és remek pályázati anyagokkal indultak.

Újdonságot jelentett talán az idei különdíj kategória, „Amit a járványhelyzetből tanultunk” címmel. Felemelő volt látni az összetartást, az innovációt, hogy milyen új ötletek születtek, mennyi mindent megtettek a munkáltatók a munkavállalókért és a kollégák egymásért. Számos esetben példaértékű összefogás és kezdeményezések tanúi lehettünk, melyet azt gondolom a továbbiakban is be lehet építeni a mindennapi életbe.

- Egy kicsit visszakanyarodva a jelöltélmény kategóriához. A Pannon-Work Zrt. komplex HR szolgáltató cégként működik. Hol érzel párhuzamot ezen kategória és a szolgáltatásaink között?

Azért választottam ezt a kategóriát és azért is tudtam vele azonosulni, mert mi is mindent megteszünk azért, hogy már a kezdetektől fogva magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk a partnereinken kívül a hozzánk érkező jelölteknek is.

Legyen szó közvetítési szolgáltatásunkról, ahol megkeressük partnerink számára a hozzájuk illő kollégát. Itt a partner értékeit kell képviselnünk, ezáltal kell összehoznunk a jelöltet a leendő munkáltatójával. Vagy legyen szó az általunk munkaerő-kölcsönzés keretében alkalmazott munkavállalókról, hiszen az ő esetükben mind a partnercég kultúráját, mind a mi értékrendünket képviselnünk kell.

- A pályázatok tapasztalatait összegezve milyen tanáccsal szolgálnál a munkáltatók, cégek részére a pályázatok tükrében?

Kiemelkedően fontosnak tartom az egymással való törődést. A munkáltatók számára nagy felelősség, hogy a megfelelő feltételeket biztosítsák a kollégáik számára, ami számos pályázati anyagban vissza is köszön. Amint a jelöltélmény kategóriánál ezt már említettem, nagyon-nagy jelentősége van annak, hogy milyen értékeket közvetítünk, mit sugallunk magunkról, mit képviselünk, mert a megfelelő értékrenddel rendelkező cégek lesznek a munkavállalókért folytatott harcban a győztesek.

(x)