hero
#mutiholdogozol: avagy így magyarázd el a gyereknek, mit csinál apa és anya a munkahelyén
Hogy magyarázod el a gyerekeknek, mi az a humánerőforrás-gazdálkodás? Hogyan mondod el, mit csinál egész nap apa a gyárban? Mit tehetsz, hogy ők is jobban megértsék a munka világát? Legjobb, ha egyszer elhívod őket a munkahelyre, és megmutatod nekik! Átütő sikerrel zárult a #mutiholdolgozol akció!

Életre szóló élményeket gyűjthettek a legkisebbek is a Három Királyfi, Három Királylány évente megrendezett #mutiholdolgozol akciónapjain, a vakáció kezdetén. Az idei kapunyitásra is számos hazai cég készült, és most már végre személyes jelenléti programokkal várták a gyerekeket. Csatlakozók irodai, gyártási környezetből is érkeztek, de volt közöttük ingatlanfejlesztési, média- és vendéglátóipari cég, illetve kereskedelmi vállalatok is. A program bármilyen munkahelyi környezetre adaptálható.

Ez nem egy szokványos családi nap volt június 16-án és 17-én, hanem játékos élményszerzés, ahol az egyes pozíciók, funkciók mutatkoztak be játékos formában, önkéntesek segítségével. Sokszor a nem családos kollégák voltak a legaktívabbak az előkészítő fázisban és a megvalósításnál egyaránt. A #mutiholdolgozol egy igazi közösségépítő eseményt adott a kis vendégek és a munkatársak számára is.

„A szlogenünk: ÉLMÉNYnapok MUNKAHELYeken GYEREKEKnek! Személy szerint ez az egyik legkedvesebb projektem. Csupa öröm, játékosság, vicces ötletek, sok gyerekszáj. Összefogás a cégen belül és a  résztvevő cégek között. A felkészülés során, hónapokon keresztül egymást támogatják a csatlakozó szervezetek. mi koordináljuk a tudásmegosztást és bárki segítséget kap az előkészületek során tőlünk, vagy egy másik résztvevőtől. A csatlakozókat arra biztatjuk, hogy merjék mozgósítani a kollégák leleményességét, így a tervezés és lebonyolítás a legtöbb esetben 100%-osan a munkatársakkal történik, és nem külső szolgáltatóval. Ettől olyan nagy a közösségszervező ereje ennek a kezdeményezésnek.  A programok ettől egyediek, csak a cégre jellemzőek és így tényleg minden kolléga magáénak érzi ezt a napot akár van gyermeke, akár nincs. A lelkes visszajelzések világosan megmutatják már most az értékét annak, amit együtt teremtünk. De biztos vagyok abban, hogy hosszú távon a gyerekek és fiatalok életében meghatározó, pozitív élményként maradnak meg ezek a napok és akár segíthetik későbbi viszonyukat a munka világához” – fogalmazott Ujvári Enikő, a #mutiholdolgozol projektgazdája, a Három Királyfi Balansz Programjának vezetője.

A programok rendkívül változatosak voltak. Pár példa a teljesség igénye nélkül:

  • Az MVM Mátra Energia Zrt. telephelyén megtudhatták a gyerekek, hogyan lesz áram a konnektorban;
  • A Celanese munkatársai elmagyarázták, mi minden történik egy “meeting” során;
  • Az Alfaseed vetőmagkereskedő cégnél magot csíráztathattak a gyerekek;
  • Az NI-nél a gyerekek 3D hibakereső játék formájában gyártási hibákat kerestek, összehasonlítva a hibás terméket a kifogástalannal;
  •  A Lakics Gépgyártó Kft-nél a hegesztés, a targoncázás felelősségteljes munkájával, a Praktikernél a raktáráruház működésével, a Ford Magyarországnál pedig természetesen az autók világával ismerkedhettek a résztvevők.