hero
Idén is várják a gyerekeket a munkahelyi élménynapokra
2022-ben is útjára indul a #mutiholdolgozol felhívás olyan vállalatok részére, amelyek szívesen megmutatják magukat és a 21. század tipikus és egyáltalán nem tipikus munkahelyeit a jövő munkavállalói, a gyerekek és fiatalok számára.

Idén ünnepli 10. születésnapját a Balansz Program, amely Magyarország első civil szervezet - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány - által létrehozott munkaerőpiaci programja, fókuszában a munka-magánélet és a családbarát megoldásokkal.

A Balansz program elsőként 2019-ben hívta a cégeket a #mutiholdolgozol felhívásban közös fellépésre, hogy a családok, gyermekek jobban értsék hol, hogyan, mit és kikkel dolgoznak a szülők, nagyszülők. A családbarát vállalatok és vállalatbarát családok együttműködése, a partneri viszony kialakítása sokat segíthet abban, hogy a mind rugalmasabb munkaerőpiaci megoldások és a turbulensen változó szakmák és vállalati funkciók mellett a cégek és a munkavállalók versenyképesek maradjanak és jól együttműködjenek. Ebben is segít ez a program. Idei plusz pozitívum, hogy ezzel sikerülhet visszacsalogatni a közösségbe a sok home office következtében kicsit elmagányosodott kollégákat.

“A komoly és jövőbe mutató munkaerő piaci célok mellett azonban sok jó mellékhatása van a #mutiholdolgozol programnak itt és most, amit a korábbi évek csatlakozó cégeitől ismerünk. A legszembetűnőbb, hogy mivel a nyári iskolai szünet első napjait céloztuk meg, a gyermekek elhelyezésében is segíthet ez a céges program - ez pozitívum a szülőknek. És miért jó a cégnek? Nagyban erősíti a szervezeti kultúrát, a közösségi érzést, empátiát, megértést a csapaton belül - hiszen sokszor nem csak a családos, hanem a nem gyermekes munkavállalók is szívesen vesznek részt a gyermekeknek szóló programok előkészítésében és lebonyolításában. Amelyik vállalat egyszer részt vett, alig várja a következőt. Úgyhogy vigyázat, függőséget okoz!” - tette hozzá Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány Balansz Programjának vezetője.

Akik csatlakoznak a #mutiholdolgozol felhíváshoz a Balansz Program szervezésében szakmai segítséget is kapnak a szervezéshez, előkészítéshez és a sikeres kommunikációhoz.

Csatlakozni kívánó cégek ezen az oldalon jelentkezhetnek!

A programról bővebben itt lehet olvasni.