Gyerekeknek tartottak nyílt napot a családbarát vállalatok
Izgalmas és különleges munkahelyeket ismerhettek meg a 12-18 éves fiatalok a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány Balansz Programjának szervezésében. Az április 1-jén megtartott #mutiholdolgozol online program során 25 cég nyitotta meg kapuit virtuálisan a vállalatnál dolgozó szülők gyerekei előtt, de közülük 16 cég nemcsak a „céges gyerekeket”, hanem minden érdeklődő fiatalt vártak.

A nap során a HR-szakma, a logisztikai szektor, a speciális mérnöki szakmák képviselői képviseltették magukat, de a nagy üzletláncok működésébe, az informatika és az SSC-k világába is be lehetett tekinteni. A #mutiholdolgozol akciónapon a kisvállalati és a multinacionális vállalati kultúra sajátosságai tárultak fel a gyerekek előtt. Sajnos idén is az online térbe kényszerültek a prezentációk, a virtuális cégbejárások és a gyerekekre szabott előadások.

Többek közt olyan kérdésekre kaptak választ a résztvevők, mint "Hány ezer ember dolgozik Magyarországon SSC-ben?", "Egyáltalán mi az, mi a komissiózás?" vagy "Hányszor tudnák havonta megkerülni a földet az egyik üzletlánc teherautói?"

A programban voltak interaktív egyedi élményt adó események, ahol a gyerekek beszélhettek nagy cégek első számú vezetőivel, HR-igazgatóival, de például pályázatokra is lehetett jelentkezni, és kvízt is ki lehetett tölteni.  A #mutiholdolgozol Facebook oldalon és a Három Királyfi, Három Királylány honlapján megtekinthetők az erre a napra készített videók gyűjteménye és a napról fellelhető képes anyagok.

A csatlakozó cégek jelentős része családbarát vállalati kultúrát épít, így az akció során a gyerekek azt is megtapasztalhatták, milyen hangulata van egy ilyen nyitott kultúrájú vállalatnak.

„Haladunk, és nem is olyan nagy macera, mint gondoltam. Sőt, kimondottan üdítő kikapcsolódás ezzel foglalkozni a napi monoton feladatok között” – fogalmazott az egyik cég képviselője a felkészülés során.

A csatlakozó munkahelyek lelkesedését és kreativitását az is mutatja, hogy a bárki számára nyitott nappal készülő 16 vállalat 40 féle programmal várta április 1-én a diákokat. Vállalatok beszámolói alapján a nap nemcsak a látogatók számára volt élményekben gazdag. Már a felkészülés idején sok örömük volt a csatlakozó cégeknek a kreatív együttgondolkodásban a kollégákkal, és aztán különleges élményt adott a gyermekkel való találkozás, kérdéseik megválaszolása és a tőlük érkező visszajelzések.

A #mutiholdolgozol sikere eljutott sok olyan céghez is, amelyek már jövőre bejelentkeztek a programba. Közöttük speciális tevékenységet végző vállalatok is szerepelnek. Így az érdeklődő diákok, iskolák jövőre sem maradnak inspiráció és pályaorientációt segítő program nélkül – fogalmaz a Három Királyfi, Három Királylány sajtóközleménye.