hero
Ezeket a gyakorlatokat próbáld ki, ha a fejlődési szemléletmódot szeretnéd gyakorolni
Az, ahogyan saját magunkról és a képességeinkről gondolkodunk, nagyban meghatározza a döntéseinket és az általunk meglátott lehetőségeket is. Gyakran mondják, hogy a siker és a kudarc közötti választóvonal a gondolkodásmódunk, s ez a fejlődési-rögzült szemléletmód megismerésével alá is támasztható. A Te gondolkodásmódodra inkább a rögzült vagy inkább fejlődési szemléletmód jellemző? Hogyan sajátítható el a fejlődési szemléletmód és milyen, a mindennapokba egyszerűen beépíthető gyakorlatokat tudsz kipróbálni, akár holnaptól?

„Elvállalhatnék egy új projektet, de úgy érzem, nem vagyok elég képzett hozzá.”

„Ez nem az én erősségem, én nem vagyok kreatív...”

Ismerősek a fenti vagy az ehhez hasonló mondatok? Vagy inkább a következőkben ismersz magadra?

„Ez most nem úgy sült el, ahogy elterveztem, de legalább már tudom, legközelebb mit tudok jobban csinálni...”

„Nem tudom, hogyan kell ezt megoldani, de próbálkozom...”

Ha az előbbi mondatok olykor a Te szádból is elhangzanak, akkor hajlamos vagy rögzült módon gondolkodni és a képességeidet állandónak, megváltoztathatatlannak, veleszületettnek tekinteni. Ha pedig inkább az utóbbi mondatok ismerősek, akkor a nehézségeket sokkal inkább kihívásoknak, lehetőségeknek látod, a sikertelen próbálkozásokat pedig a tanulás részének tekinted, nem pedig kudarcként könyveled el.

A fejlődési szemléletmód nem egy csodaszer a sikerhez, ám egy biztos: elsajátításával kitárul a világ, sokkal több lehetőséget láthatsz meg, és magabiztosabbá válhatsz, ami lehetővé teszi, hogy ambiciózus célokat tűzz ki anélkül, hogy félnél a bukástól. Nem véletlen, hogy ez a pszichológiai elmélet nagy népszerűségnek örvend mind a gyermeknevelés, mind a vezetőfejlesztés területén: alkalmazásával arra biztathatjuk a másikat, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából, bízzon magában, és ne féljen hibázni, hiszen hiba nélkül nincsen siker sem.

Jöjjön néhány gyakorlati tipp, amellyel kipróbálhatod a fejlődési szemléletmód alkalmazását:

 1.     Figyelj a gondolataidra és a kimondott szavaidra!

 Az első és legfontosabb lépés, hogy figyeld meg a saját gondolkodásmódodat. Melyek az életednek azon területei, melyekben mersz kockázatot vállalni, és nem adod fel a sikertelen próbálkozások ellenére sem? És mikor jellemző, hogy elkezdesz ítélkezni saját magad felett? Amikor ehhez hasonló gondolatok bukkannak fel a fejedben, állj meg egy pillanatra, és fogalmazd át őket:

Ez nem megy nekem. HELYETT –› Még nem megy, de meg fogom tanulni, hogy kell.

Feladom. HELYETT –› Mi az, amit még nem próbáltam?

Hibáztam, ez akkora égés... HELYETT  –› Hibáztam, de tanulok belőle, kérek visszajelzést arra vonatkozóan, hogyan tudom legközelebb jobban csinálni.

Meg sem próbálom, ez nem nekem való. HELYETT –› Mi lesz, ha nem sikerül? Meg tudom próbálni újra. Ráadásul még az is lehet, hogy kiderül, jobb vagyok ebben, mint hittem...

A fejlődési szemléletmód egyik kulcsmozzanata, hogy merjük saját magunkat kihívások elé állítani. A rögzült szemléletmódban van egy beépített „csapda”, méghozzá az, hogy gyakran konkrét saját tapasztalatok nélkül következtetünk arra, hogy valamiben nem vagyunk jók. Ennek hátterében állhat például, hogy valamikor valaki azt mondta nekünk, ez nem nekünk való (de sosem próbáltuk ki valójában...), vagy társadalmi sztereotípiák is („a lányok nem jók a matekban”). Ezt a berögződést azzal tudjuk a legkönnyebben feloldani – és érdemes is megpróbálni! –, hogy próbára tesszük magunkat, és szem előtt tartjuk azt az elvet, hogy abban vagyunk jók, amiben a legtöbb gyakorlatot szerezzük, azaz a próbálkozások és a gyakorlás teszi a mestert.

 2.     A hibázást tekintsd a tanulási folyamat természetes velejárójának!

Épp egy értékelő beszélgetésen veszel részt a főnököddel, és negatív visszajelzést kapsz. A főnököd úgy véli, nem raksz bele elég energiát a projektekbe, sokat hibázol, és emiatt nem szívesen bízza rád a jövőbeli fontos projekteket sem. 

Rögzült szemléletmódú gondolkodással az első gondolat, ami megjelenhet a fejedben, valami olyasmi lehet, hogy „Kudarcot vallottam. Ez a munka nem is nekem való, hiszen a visszajelzésekből látszik, hogy nem vagyok kompetens benne...”. 

Mindannyian átélünk hasonló helyzeteket életünk során, hiszen mindannyian kapunk negatív visszajelzéseket. Ám ahelyett, hogy ezeket a visszajelzéseket STOP! táblaként fognánk fel, úgy érezvén, hogy jobb is abbahagyni, amit csinálunk, hiszen nem nekünk való; helyette elkezdhetünk arra törekedni, hogy a negatív visszajelzést fejlesztendő visszajelzésként értékeljük. Vezetőként ezen a ponton szükséges konkrét javaslatokat megfogalmazni, amivel javítható a teljesítmény, és a munkavállalóval közösen találjuk ki, hogyan lehet legközelebb jobb az eredmény. Vezetőként (vagy szülőként) úgy serkenthetjük a leginkább a fejlődési szemléletmódot, ha kimutatjuk a másik számára, hogy hiszünk benne, és tudjuk, hogy a képességei fejleszthetők. Segíthetünk közösen új utakat keresni a megoldáshoz vagy megtalálni a motiváció forrását, ami cselekvésre ösztönzi a másikat. Ha pedig a másik oldalon állunk, és negatívan ítélik meg a teljesítményünket, érdemes azon gondolkodni, hogyan tudunk legközelebb jobbak lenni. Emlékeztessük magunkat, hogy a legsikeresebb emberek is tévednek, s a kudarcok nem azért vannak, hogy eltérítsenek minket az útról.

 3.     Próbálj ki új utakat!

Rád bíztak egy feladatot a munkahelyeden, amit még sosem csináltál, és úgy érzed, ez a terület nem passzol az erősségeidhez... Mit teszel?

Lehetséges, hogy valóban jó a megérzésed, és a feladat nem épp a meglévő erősségeidet mozgatja, ám ez nem azt jelenti, hogy nem próbálhatod ki magad egy új területen és nem tanulhatsz ezzel valami újat. Ráadásul nem egyedül, kapaszkodók nélkül kell ezt véghez vinned. Gondold végig, kitől tudsz segítséget kérni, milyen forrásokat, eszközöket tudsz igénybe venni, amelyek segíthetnek a feladat elvégzésében.

A fejlődési szemléletmóddal rendelkező emberek nem riadnak meg attól, hogy új perspektívákból közelítsenek meg problémákat, helyzeteket. Bár elsőre könnyebb lehet nemet mondani valamire, amire nincs egyből válaszunk, megoldásunk, azonban van egy sokkal izgalmasabb út is: kísérletezni valami újjal. A fejlődési szemléletmód – ahogy a nevében is benne van – folyamatos tanulást és tapasztalást tesz lehetővé, amivel az életünk sokszínűbbé, gazdagabbá és tartalmasabbá válik.

(...)

A cikk teljes terjedelmében elérhető az Üzlet és Pszichológia 2021. június-júliusi számában. Az újság megrendelhető itt.