hero
Lehetséges az emberek személyiségének fejlesztése címkék és skatulyák nélkül?
Vajon a tradicionális, személyiséget értékelő megoldások fokozzák a személyes fejlődést? A válasz igen, azonban valószínűleg az eredményességük néha limitált. Együtt járhat azzal a kockázattal, hogy sztereotípiák mentén veszik górcső alá a gyakori viselkedési mintázatokat, az embereket felcímkézik, vagy dobozokba helyezik ahelyett, hogy feltárnák teljes potenciáljukat, aminek ismeretében jobban tudnának teljesíteni.
EZ EGY PROMÓCIÓS MEGJELENÉS

Történetünk 2009-ben indult, amikor Dr Stewart Desson úgy vélte, hogy kevés olyan pszichometriai megoldás létezik, amely képes megmutatni az emberek autentikus énjét. A Lumina Learning egy tiszta vízió mentén alakult ki: érjünk el változást a szervezeteken belül úgy, hogy minden egyes embert értékelünk.

Hogyan?

Olyan humanisztikus megoldásokat fejlesztettünk ki, amik mélységében tárják fel az emberek dinamikus személyiségét, miközben minimálisra csökkentik az előítéleteket és feltételezéseket, melyek sok népszerű eszközben megtalálhatók.

Azt valljuk, hogy az emberek különböző környezetben nem viselkednek ugyanúgy, hiszen másként hat rájuk a nyugodt közeg, vagy amikor stressz alatt állnak. A magatartásuk pedig ezek alapján változhat, ezért mérjük a személyiséget 3 különböző dimenzióban.

Három kulcsfontosságú információ rólunk:

Intelligens adatokat használunk, érthető nyelvezettel kombinálva

A Lumina Learning azzal különbözteti meg magát a korábban kifejlesztett eszközöktől, hogy egy elfogultságot minimálisra csökkentő modellt követ. A viselkedésbeli jellemvonásokkal szembeni téves megítélés eltúlozhatja egyes jellemvonások előnyeit, és csökkentheti a többiben lévő potenciált.

Az összes megoldásunk jellemvonás alapú, így a személyiség összes aspektusát vizsgálni tudjuk tipizálás és címkézés nélkül. A jellemvonás alapú modellek alkalmasak arra, hogy értékelő központok során használják azokat, ami nem jellemző nagyon sok típus alapú megközelítésre, mert némelyiknél fennáll a kockázat, hogy túlzottan feltételezésekre támaszkodnak.

Ami a megközelítést illeti, rendkívül megbízható és megalapozott adatokat nyújtunk minden résztvevőnk számára, Jungi megközelítéssel támogatott Big 5 alapú termékeinkkel. A 24 jellemvonást kérdőívünk közvetlenül méri, ebből alakul ki a 8 nézőpont, majd a 4 archetípus.

Értékeljük a különböző egyéniségeket

Tudjuk jól, hogy a szervezetek akkor működnek kiválóan, amikor sokszínű tehetségekkel rendelkeznek. A Lumina Learningnél hiszünk abban, hogy minden ember különleges értékekkel bír. A személyiséggel foglalkozó megoldások felelőssége pedig az, hogy feltárja és megbecsülje ezeket az értékeket, legyen az erősség, vagy éppen rejtett tartalék.  

Sok négy kvadránst használó modell korlátozott mértékben képes mérni azt, hogyan változnak az emberek különböző kontextusokban, mivel valójában csak az egyik perszónát vizsgálják, a többire pedig következtetnek. Az emberek viszont biztosan azt szeretnék, hogy teljes valójukat lássák, ne pedig annak csökkentett változatát.

Nemcsak a különbözőséget bátorítjuk, hanem az ellentétek elfogadását is. Mindannyian rendelkezhetünk látszólag ellentétes személyes jellemvonásokkal!

Az egyik leginkább jellemző paradoxon, hogy bárki lehet egyszerre introvertált és extrovertált is. Ha munkahelyi környezetben tekintünk erre, valaki remekül dolgozhat önállóan, miközben csoportos projektekben is nagyon hatékony tud lenni. Elég sok pszichometriai eszköz elmulasztja kimutatni ezt a potenciált.

Természetes módon virtuális

A .pdf portrék mellett, interaktív fejlesztéseink vizuális és élvezetes tanulási tapasztalatot nyújtanak, így ezek használatával hosszútávú hatás érhető el:

A Lumina Spark-hoz tartozó Splash applikáció lehetőséget teremt arra, hogy bárki folyamatosan kézben tartsa személyiségét, amit akár össze is hasonlíthat másokéval. Ezzel is bátorítva a párbeszédet és a valódi összhang kialakulását az egyének között.

A Spark Coach bátorítja az önfejlesztést, ellátja a résztvevőket hasznos coaching kérdésekkel, a hozzá kapcsolódó a GROWS modell használatával pedig könnyedén lehet célokat kitűzni és azokat nyomon követni.

A Lelki nyugalom elérése – reziliencia fejlesztése azonosítja a túlterhelés alatt lévő jellemvonásokat, valamint megmutatja az utat a stressz leküzdéséhez, a nyugalmi állapot gyors eléréséhez.

A Lumina Team az egyének helyett az egész csapatot veszi górcső alá, azonosítja a csoport dinamikáját, az egyes tagok különböző viselkedését, így fejlesztve a csoport kultúráját és eredményességét.

A fenti lehetőségekhez pedig egy kérdőív kitöltésével, a Lumina Spark portré mellett, csomagban juthatnak hozzá a résztvevők. Így a kollégák jobban megismerik önmagukat, igazítani tudják viselkedésüket másokhoz, harmonikusabb és hatékonyabb kommunikációt és kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással.  

A Lumina Sparkon kívül, egyéb megoldásainkkal (Select, Sales, Leader és Emotion) a vállalatok könnyedén lefedhetik a felmerülő igényeket a toborzás/kiválasztás, új belépők integrálása, kultúraváltás, vezetők- és értékesítők fejlesztése területein is.

Kaczúr László

Partner – Lumina Learning Hungary

(x)