Ezt a 3 dolgot vezesd be, és (majdnem) mindenre lesz időd
Lehet, hogy nagyszerű képességeid vannak az önfejlesztésre, az emberek bátorítására, de ha nincsenek prioritásaid, valószínű senki másnak nem fogsz tudni segíteni, nem hogy saját magadnak. Ha mindenhol az idődet és a figyelmedet rabolják, nehéz lesz megküzdeni a minden irányból származó, zavaró tényezőkkel.

Ha szeretnéd elérni a céljaidat, és értéket teremteni a munkádban, akkor döntő fontosságú, hogy proaktív megközelítést alkalmazz, amikor az időd menedzseléséről van szó. A Karrier Plusz most ehhez nyújt segítséget!

#1. Légy szelektív

Nyilvánvaló, hogy nem mindenki uralkodik az ideje felett, de a legtöbb ember a nap bizonyos részeit képes irányítani, függetlenül attól, hogy munka- vagy szabadidőről beszélünk-e. Légy szelektív minden projekttel, találkozóval kapcsolatban, mert minden „igen” azt jelenti, hogy valami másra nemet kell mondanod. Eisenhower elnök mondta, hogy ami fontos, az ritkán sürgős, és ami sürgős, ritkán fontos. Bánj az idővel árucikként, egy olyan dologként, amit nem lehet újra használni, miután elköltötted, így minden gyors kérésre adott választ alaposan fontolóra veszel majd

#2. Legyen stratégiád

A figyelemelterelésnek nehéz ellenállni, ezért jó, ha vannak stratégiáid. Az „időpufferek” létrehozásához használd a Google Naptár új „Munkaórák” (Working Hours) funkcióját, amely automatikusan elutasítja a meeting meghívásokat és híváskérelmeket a beállított időszak alatt, vagy ha Apple iOS 12 szoftverrel rendelkezel, használhatod a „Ne zavarjanak” (Do not Disturb) funkciót, amely megadott időközönként blokkolja az értesítéseket. Bármilyen eszközhöz is nyúlsz, a lényeg, hogy küldj egyértelmű üzenetet a környezetednek arról, mennyire lényeges a fontossági sorrend felállítása, főleg azért, mert így mindenki a teljes figyelmedet kaphatja meg, amikor már tényleg ráérsz.

#3. Támogass

Szemfülesnek lenni, amikor a saját idődről van szó, nem jelenti azt, hogy nem lehetsz másokkal nagylelkű. Ahelyett, hogy igent mondanál minden egyes kérésre, válaszd ki azokat, amelyek egyedülállóak, mert segítenek, vagy különleges ismereteket osztanak meg.  

A prioritások meghatározása lehetővé teszi számunkra, hogy többet hozzunk ki magunkból. Bizonyos feladatok elengedése nem feladást jelent, hanem inkább azt, amit cserébe adhatunk magunknak: egyértelműséget, kontrollt, időt, és még megannyi mindent.

A cikk eredeti, teljes verzióját itt olvashatod el!