Elképzelhető, hogy egyre kevesebbet fogunk valós időben dolgozni és kommunikálni egymással a jövőben
A home office és a rugalmas munkavégzés elterjedésével egyesek szerint még inkább kinyílik a világ és még többen dolgozhatnak távmunkában a jövőben. Ráadásul a valós idejű munkavégzést (azaz amikor mindannyian ugyanakkor végezzük munkánkat) kiegészítheti vagy felválthatja az aszinkron kommunikáció és munkavégzés. Mit jelent ez pontosan, milyen előnyökkel és hátrányokkal számolhatunk?

Az aszinkron munkavégzés azt jelenti, hogy mindenki a saját időbeosztása alapján végzi a feladatát, akár olyanokkal is együttműködve, akik egy másik időzónában dolgoznak. Azaz előfordulhat, hogy amikor te már alszol, akkor kezd el valaki más éppen ugyanazon a projekten dolgozni.

Pro és kontra

Az aszinkron munkavégzés nem egyenlő a távmunkával, hiszen az aszinkron esetén nem csak térben, de időben is eltér a munkavégzés. Az aszinkron munkát végzők saját ütemtervük alapján végeznek feladatokat, így az egyik fő kihívást az jelentheti, hogy a kommunikáció is elcsúszhat időben.

Az előnyök közé pedig egyértelműen az tartozik például, hogy a saját produktív és számunkra kényelmes időbeosztásunk szerint dolgozhatunk, ami elősegítheti a projektekbe, feladatokba való belemélyedést is. Eltérések mutatkoznak abban, hogy ki melyik napszakban a legproduktívabb. Míg a pacsirta-típusú emberek inkább kora reggel érzik hatékonynak magukat, addig a bagoly típusok késő délután vagy este aktívabbak. Ha a jövőben a munkáltató nagyobb szabadságot adna a munkavégzésben és egy megadott „törzsidőn” túl (amikor mindenkinek elérhetőnek kell lennie) mindenki szabadon dönthetne a munkaidejének a beosztásáról, akkor elképzelhető, hogy növekedne az általános produktivitásunk és ezzel együtt a jóllétünk is, hiszen hatékonyabban ki tudnánk használni az időnket. 

Ezzel szemben az aszinkron munkavégzés nagyfokú tudatosságot is feltételez a munkavállalóról, azaz, hogy ezt a lehetőséget valóban a saját hatékonyságának kihasználására használja, nem pedig a munkaidő megrövidítésére.

A munkavállalók közötti kommunikáció és kapcsolódás az elmúlt időszakban is kihívás elé lett állítva, s több kutatás is kimutatta, hogy csökkent a köztük lévő bizalmi szint is. Az aszinkron munkavégzés tovább fokozhatja ezeknek a kérdéseknek az aktualitását, ugyanis a kevesebb kapcsolódás kisebb elkötelezettséggel és bevonódással is járhat, ezenkívül sok esetben elmaradhat az azonnali visszajelzés is. Ráadásul a munka-magánélet egyensúlyt is felboríthatja ez a fajta munkavégzés, hiszen ha mindenki máskor dolgozik, akkor az e-mailek is egész nap áramolhatnak, így még nagyobb lesz a kísértés, hogy ezeket akár lefekvés előtt is elolvassuk. 

Mikor fogunk aszinkron módban dolgozni? 

Az aszinkron munkavégzés valószínűleg még nem egyhamar válik a szervezetek kultúrájának részévé, azonban van rá esély, hogy a jövőben születnek rá kezdeményezések. Valójában az elmúlt egy év is kísérletként szolgált a home office kapcsán, s számos cég a jövőben is tervezi megtartani – legalább részben – ezt a fajta munkavégzést, így hát elmondható, hogy a puding próbája valóban az evés. Ahhoz, hogy igazán megismerjük ennek a fajta alternatív munkavégzésnek az előnyeit és hátrányait, ki kell próbálnunk.

Az is elképzelhető, hogy vannak olyan tevékenységek és feladatok (pl. közös brainstorming, döntéshozás, kreatív folyamatok stb.), amelyek szinkron munkavégzést igényelnek és az egyéb, önálló feladatok pedig aszinkron módban is elláthatók, amikor a körülményeink a legalkalmasabbak erre.