hero
A toborzás jövője – ismerkedjen meg a ReX crowdstaffing platformjával
Fő célunk a ReX csapatánál, hogy másokkal karöltve teremtsük meg a toborzás jövőjét, ám ez nem áll módunkban, amíg nem értjük a múltat és fedezzük fel a jelent. A fejvadászat mára egyszerűvé vált a szofisztikált technológiának és a vállalkozói gondolkodásmódnak köszönhetően. Minderről a május 12-i HRPWR Matchmaking konferencián beszéltünk Buzgó Zsolttal, az Enloyd Country Manager-ével.
TÁMOGATOTT TARTALOM

Nemrég, egy jól ismert toborzóiroda úgy döntött, hogy nem kér többet motivációs levelet a jelöltektől. Meglepő módon a döntésüket meglehetősen vegyes érzelmek fogadták. A hagyományos toborzást még mindig széles körben használják, még mindig érvényes és gyönyörű folyamat, a maga módján „művészetnek” is tekinthető. Azonban drága és időigényes is tud lenni a szolgáltatónak és az ügyfeleknek egyaránt. Amit igazán szomorú látni, az az „elvesztett jelöltek tömege”. Bár az emberi elme nagyszerű eszköz, nem lehet kényszeríteni a valaha volt összes jelölt egy időben történő elraktározására, ezért használunk CRM-et és rengeteg féle adatbázist. Aztán több évnyi használat után a fejvadászok arra a következtetésre jutottak, hogy mindez szimplán nem elég. A toborzás szabad áramlásának biztosításához egyensúlyt kell teremtenünk a kereslet és kínálat, a fejvadászok kapacitása és az ügyfelek időzítése között. Ezért folyamatosan javítottuk a toborzói technikáinkat és technológiánkat a gyorsaság és hatékonyság érdekében.

A crowdstaffing felületünk többé-kevésbé egyetlen ötletből ered: a toborzók olyan szakemberek, akik folyamatosan azt a megfelelő eszközt kutatják, melynek segítségével elkerülhető, hogy ne ugyanazokat a jelölteket interjúztassák újra meg újra, hogy a jelölt biztosan jó helyre érkezzen a megfelelő időben, hogy a fejvadászok el tudják tárolni az információkat olyan jelöltről is, aki nem kapta meg a munkát. Mindannyian ismerjük már az ajánlást, ugye? Találj 50 jelöltet, érj el 25-öt, beszélj 10-zel, mutass be 5-öt és alkalmazz 1-et. Hatalmas felesleg generálódik, ha nem próbáljuk meg hasznosítani a maradék 49 jelöltet. A ReX felülete az a hely, ahol a jelölteket a megfelelő munkaadóknak mutatjuk be, sajátos igényeknek megfelelő pozícióra, különböző helyeken.

Az Antal Poland hozta létre a ReX crowdstaffing platformot, amely eszközként szolgál és folyamatos fejlesztés alatt áll. Állandóan finomhangoljuk, és új lehetőségeket keresünk, hogy biztosíthassuk a jelöltek szabad áramlását és a kívánt eredmény elérését. Hogy minél több toborzó és jelölt álmát tudjuk valóra váltani idén, elkezdtünk terjeszkedni is. Ebben az évben Magyarországon az Enloyd-dal, illetve Csehországban és Szlovákiában az @Antal-lal, de reményeinek szerint nemsokára az egész EU-ban jelen leszünk, hogy biztosítsuk minden menedzser számára a megfelelő toborzási technológiát, melyre szükségük van. Minden jelölt megtalálhatja az álom munkahelyét egy toborzóval együttműködve, akik a ténylegesen elvégzett feladatért kapják díjazásukat. A megoldás szinergiája lehetővé teszi, hogy  gyorsabban és olcsóbban teljesítsük a toborzási feladatot, korrekt áron. „Sharing is caring”, ahogy mondani szokás, ez az üzleti modellünk.

Több szakmai álmunk is van még, folyamatosan olyan megoldásokon dolgozunk, melyek valóban összehozzák az embereket. A tökéletes jelöltek felkutatása a munkánk, lehetővé tesszük az emberek számára, hogy bárki képes legyen a fejvadászat hagyománya és művészete szerint toborozni.

A ReX-szel egy biztonságos teret teremtettünk a gyors és hatékony toborzás érdekében, legyen Ön is részese e folyamatnak.

További részletek a ReXről itt: https://recruitmentexchange.net/hu/ 

(x)