hero
Jöhetnek a kötelező oltások a munkahelyeken?
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a  szeptember 15-ei Kormányinfón elmondta, jelenleg is tárgyalnak arról, hogy kötelezni lehessen az oltásra a munkavállalókat, de egyelőre még nem született döntés az ügyben - számolt be a Piac&Profit. 

A negyedik hullám eltérő lesz az előző hullámoktól, hiszen az oltás alapvetően védettséget ad a fertőzés ellen – mondta a miniszter a Kormányinfón, hozzátéve, hogy javasolják a harmadik oltás felvételét, különösen a hatvan év feletti korosztály számára.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy a lezárások politikáját nem kívánják folytatni, de a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítását kérte január elsejéig.

Mint mondta, a számok növekedni fognak, azonban a kormány szerint a fertőzések ugrásszerű növekedését nem fogja követni a kórházba kerülők és elhunytak száma hasonló mértékben, hiszel közel 6 millióan már felvették az első oltást, ugyanakkor Gulyás Gergely azt sem zárta ki, hogy a védettségi igazolvány szerepe szükség esetén tovább nőhet.

A miniszter végül a munkahelyi kötelező védoltásokra is kitért: jelenleg is tárgyalnak a munkáltatókkal arról, hogy legyen-e lehetőség az alkalmazottakat a védőoltás felvételére kötelezni, az ügyben döntés még nincsen, azonban az igény megjelent és a kormány megérti ezt.