hero
Hogyan tartsuk össze a csapatot a korlátozások idején?
Online csapatépítés, folyamatos kommunikáció, motiválás és visszatérés a „megszokott” munkakörnyezetbe. Ebben a cikkben ezeket a témákat veszi sorra a HomeUnity csapata.
EZ EGY PROMÓCIÓS MEGJELENÉS

Nincs ember, akit ne érintett volna átmenetileg a motivációvesztés, a lehangoltság, a kilátástalanság vagy az unalom érzése. HR és/vagy cégvezetőként fontos, hogy ezeket az érzéseket felismerjük a munkatársakban és megpróbáljuk orvosolni őket, ahelyett, hogy a szőnyeg alá söpörnénk. Programjaink olyan problémák megoldásában segíthetnek, mint a motiváció vesztés, a csapat széthúzása, új dolgozók integrálása és visszajelzések begyűjtése. 

Online csapatépítés - Hogyan maradjunk közel a távolságtartás idején? 

A legfontosabb dolog, hogy a munkatársak érezzék, hogy foglalkozunk velük. Erre számtalan módszer van. A legegyszerűbb szervezni egy-egy online kávézást két-három hetente és ott kicsit a munkától elszakadva általánosan beszélgetni. 

Ugyanakkor az élményszint növelhető, és a hatékonyság érdekében érdemes bevonni profi cégeket, akik a szervezés és a lebonyolítás terhét leveszik a vállunkról.  

A HomeUnity átemeli az offline csapatépítőkön megtapasztalt élményt az online térbe. A programjaik célja alapvetően egy szórakoztató, kikapcsolódást jelentő esemény létrehozása  a csapatnak, de több olyan elemet is tartalmaznak, amik segítségével olyan skillek erősödhetnek, mint a: 

  • Online kommunikációs platformok használata 
  • Csapatmunka 
  • Retorika 
  • Improvizatív és problémamegoldó készség

Online csapatépítők típusai: 

A weboldalon jelenleg 9 féle program közül válogathatnak az érdeklődők, ebben a cikkben a 3 legnépszerűbbet mutatjuk be. 

1. Online szabadulószobák 

A szabadulószobák valószínűleg mindenkinek ismerősek lehetnek, de hogy kell elképzelni ezeket az online térben Zoom, Google Meet, Teams esetleg Webex használatával? Az online szabadulószoba egy kihívássorozat, ahol a cégek (akár 500 fő felett is) 5-10 fős csapatokban oldják meg a rejtvényeket és a feladatokat. A program nagyjából 60-90 perc, így bármelyik nap végére besűríthető, de akár munkaidő után is lehetőség van a megtartására, biztosítva a lazább és kötetlenebb hangulatot. 

A szabadulószobák jelenleg 6 különféle tematikában állnak rendelkezésre, de lehetőség van kifejezetten az adott cégre lefejlesztett virtuális szoba rendelésére is. A csapatok egymással és az idővel is versenyeznek így az izgalom garantált és a játék végén együtt beszélhetik át a hibákat és a vicces pillanatokat.

 

 2. Visszajelzés játékba építve

Az egyik legnagyobb kihívás az online térben a dolgozók hangulatváltozásainak és problémáinak érzékelése. Ahhoz, hogy kezelni tudjuk mielőtt még a hatékonyság vagy a csapat rovására megy egy-egy ilyen eset, fontos, hogy időben felismerjük. Az Online szabadulószoba modulok kiegészíthetők költségmentesen egy kérdőívvel, amit a játék feladataiba építünk be. Ezen keresztül a dolgozók visszajelzéseket adhatnak úgy, hogy közben nem szakadnak ki a feladatokból. 

3. Lorax - Online zöldebb

Napjainkban központi téma a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Bár az elmúlt másfél évben épp eleget aggódhattunk más problémák miatt, azért érdemes ezt is fejben tartani. Azoknak a cégeknek, akikhez különösen közel áll a fent említett terület, létrehoztuk a Lorax - Online zöldebb szabadulószobánkat. Ebben a játékban azért küzdenek a csapatok, hogy újra bezöldítsék a földet és újra fák nőhessenek ott, ahol régen. Az online feladatok megoldásának eredményeként a valóságban is elültetünk minden résztvevő csapat után 1-1 fát, ezzel is közelebb hozva az online és az offline világot. 

3+1 Koktél Keverők (Online és Offline is elérhető)

A céges programok „királyai” általában a karácsonyi bulik vagy a többnapos vidéki elvonulások, amik közös iszogatással zárulnak. Kár lenne tagadni, hogy ilyenkor kapcsolnak ki a legjobban a kollégák, és a legemlékezetesebb pillanatok sem egy laza ebéd vagy kávézás közben születnek. 

A Koktél Keverők modul a céges iszogatások hangulatát igyekszik megeleveníteni. Dióhéjban: egy profi bartender összeállít az adott cég igényei szerint 3 koktélreceptet, amikhez minden hozzávalót előzetesen megkapnak a résztvevők, majd a modul alatt közösen készíthetik és fogyaszthatják el az italokat. Amellett, hogy sokkal kötetlenebb lesz a hangulat, a dolgozók fizikai ajándékot is kapnak a hozzávalók formájában, ami a tapasztalatok alapján nagyon sokat lendít az általános morálon. A csomag kiegészíthető merch ajándékokkal, például az adott cég logójával ellátott shakerrel is. 

A HomeUnity csapata vállalja a programok szervezését és lebonyolítását, bármilyen kérdés, kérés esetén az alábbi elérhetőségeken kérhetsz ajánlatot, teheted fel a kérdéseid: 

E-mail: [email protected] 

Tel: +3670 663 9009

 (x)