Értekezletmentes hétfőkkel lép fel a kiégés ellen az Uber
A fuvarozócég idén nyáron két napot jelölt ki megbeszélésmentes napnak, hogy ezzel is csökkentse az alkalmazottai fáradtságát.

A cég vezetői szerint minél több értekezleten kell részt venniük az alkalmazottaknak, annál könnyebben fáradtabbak lesznek. Az értekezletmentes hétfőkkel ez ellen igyekeznek tenni – írja a Business Insider híre nyomán a Forbes.hu portál.

A fuvarozócég idén nyáron két napot jelölt ki megbeszélésmentes napnak, hogy ezzel is csökkentse az alkalmazottai fáradtságát. Az Ubertől kiszivárgott e-mail szerint a munkavállalók 2021. július 12-én és augusztus 9-én nem tarthatnak meetingeket. A cég azért választotta a hétfőket, mert úgy gondolják, hogy alapból a hétindító nap lehet az alkalmazottak legnehezebb napja.

„Úgy gondoljuk, hogy a kezdeményezés egy jó alkalom lesz arra, hogy mindenkinek több ideje legyen összpontosítani”, írták a kiszivárgott üzenetben.

Az Uber a kezdeményezéssel arra a trendre reagált, hogy az alkalmazottak egyre több időt töltenek értekezleten. A Microsoft adatai alapján a jellemzően online céges találkozóknak platformot adó Teams alkalmazáson duplaannyi időt töltöttek az alkalmazottak 2021 februárjában, mint 2020 februárjában. Ez idő alatt egy értekezlet átlagos ideje 35 percről 45 percre nőtt.

Egy másik idei Microsoft-tanulmány szerint az egymást követő meetingek növelhetik a dolgozók stresszszintjét és ronthatják a koncentrálóképességüket.

Nem az Uber az első, aki csökkentené az értekezletek számát, a Facebook és az Asana a szerdákat jelölte ki megbeszélésmentes napnak.