hero
A munkatársak motivációját nem tudod megvenni
„Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.” Talán többeknek ismerős Puskás Ferenc, legendás labdarugónk híres mondása. Vajon ez a kijelentés egy mai munkahelyi környezetben is megállná a helyét? Vajon tényleg a fizetés mértéke határozza meg a motivációt?
TÁMOGATOTT TARTALOM

Az elmúlt években több mint 6000 viselkedéselemzést végeztünk el a hazai KKV-k kulcsszerepet betöltő munkatársai között. A viselkedési sajátosságaik, a kiégettségük és a motiváltságuk vizsgálata volt a fő szempont számunkra.

A tapasztalataink azt mutatják, hogy szoros összefüggés van egy adott munkatárs motiváltsága és aközött, hogy mennyire halad, mennyire érzi úgy, hogy fejlődik az élete. Csak ez az összefüggés épp fordított, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Ez azt jelenti, hogy ha a kolléga azt érzi, hogy a dolgai jó irányba mennek, a különböző életterületei fejlődnek, ő maga úgymond mozgásban van, akkor motiválttá válik, lelkes lesz, ötletei lesznek. Ugyanakkor, ha ezzel ellentétben, az illető úgy érzi, hogy nem tud haladni, nem tud fejlődni, elakadt, akkor a motiváltsága drasztikusan csökken. 

Magyarán a fejlődés érzése teremti meg a motiváltságot. Amíg ezt az érzést vezetőként fenn tudjuk tartani egy kollégában, addig motivált lesz. Ha azonban ez az érzés megszűnik, az illető megáll. Ezt ne úgy képzeljük, hogy nem csinál semmit, hanem sokkal inkább úgy, hogy a munkavégzése szép lassan a szükséges minimum irányába konvergál. Egyre kevesebb ötlete lesz, csökken a hozzáadott értéke, egyre kevesebb dologért szeretne felelősséget vállalni. Ez az az állapot, amikor a kiégés is kezdetét veszi. Ahogy telik az idő a statikusság fokozódik, a kiégettség növekszik, az illető egyre inkább elakad.

Vezetőként tehát a legfontosabb feladat a motiválás tekintetében az, hogy elősegítsük, hogy a kollégák folyamatos fejlődésben maradjanak és egyúttal megakadályozzuk, hogy megálljanak, fejlődésük, haladásuk elakadjon és ezzel statikussá és kiégetté váljanak.

A több pénz nem elég

Azzal, hogy több pénzt kínálunk a munkavállalónak, nem elégítjük ki a fent részletezett fejlődési igényét. Ne álszenteskedjünk, a több pénznek mindenki örül, ugyanakkor önmagában ettől még nem fogja úgy érezni, hogy haladna.

Sőt, a túl sok pénz akár kontraproduktívvá is válhat. Ha a munkavállaló aránytalanul sok pénzt keres ahhoz képest, hogy mennyi energiát kell beletennie a munkába, könnyen kialakulhat nála a túlfizetettség állapota. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor az illető azt kezdi érezni, hogy az a pénzmennyiség neki jár. Ha pedig jár valami, akkor nem kell érte megfeszülni. Így végső soron akár még motiválatlanabbá is válhat. 

Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzete szép lassan kezdi rádöbbenteni a vezetőket, cégvezetőket, hogy a motiváltságot, a lojalitást, a szövetségességet nem lehet megvenni. Valami több kell annál, mint hogy több juttatási csomagot kínálunk, mert mindig lehet jobb ajánlat. Már nem elég a magas fizetés, valami más is kell.

Ehhez az emberközpontú szemlélethez azonban sok vezetőnek még nincsenek meg a megszokott eszközei. A legtöbb vezető számára kihívást jelent, hogy érdemi visszajelzést adjon a kollégáinak a hozzáállásukra vonatkozóan. Nem igazán látnak erre jó példát, és nem is tanították nekik sehol. Különösen igaz ez a KKV szektor vezetőire.

Az emberközpontú motiválást tanulni kell

A TeamGuide Vezetői Akadémia 6 hónapos megvalósító programjában éppen azokat a motivációs módszereket sajátíthatják el a vezetők, amely ehhez az emberközpontúsághoz kell. A program célja, hogy év végéig minden résztvevő komfortosan mozogjon az emberközpontú vezető módszerek terén, és ki tudjon alakítani egy saját motivációs eszköztárat.

A többnapnyi videós képzési anyag mellett, kéthetente interaktív workshopok és rendszeres négyszemközti konzultációk segítik a fejlődést. A motiváláson túl olyan témakörökben is komoly képzést kapnak a résztvevők, mint delegálás, kiégéskezelés, munka-magánélet egyensúly vagy éppen a hatékony vezetői kommunikáció.

Az Akadémia programja 2022. június 9-én indul.

Jelentkezési határidő: 2022. május 31.

További infók és jelentkezés az TeamGuide Vezetői Akadémia honlapján: TeamGuide Vezetői Akadémia

(x)