hero
2021. december 15. 15:00
Több mint 10.000 nő szólalt fel a nemi egyenlőség érdekében: ezt tartják a legfontosabb fejlesztendő területnek
A #HereToBeHeard kezdeményezés öt legfontosabb témája szerint a nők nagyobb döntéshozatali jogkört és főként a munkában és magánéletben betöltött szerepeikkel kapcsolatos sztereotípiák lebontását tartják a legfontosabbnak a nemek közötti egyenlőség felé vezető úton. Többek között ezt tárta fel a Mars globális #HereToBeHeard tanulmánya, amely 88 országból, több mint 10.000 nőt kérdezett meg, fajra, korra, vallásra, egészségügyi állapotra vagy szexuális irányultságra való tekintet nélkül. A tanulmányt egy olyan időszakban végezték, amikor a nők és férfiak közötti egyenlőtlenségek a koronavírus-járvány hatásai miatt még nagyobbá váltak. A Világgazdasági Fórum szerint jelenleg 136 évre lenne szükség ahhoz, hogy elérjük a férfiak és nők közötti egyenlőséget, ami több mint egyharmados növekedést jelent a világjárvány előtti időszakhoz képest.

#HereToBeHeard tanulmány, amelyban a Mars azt kérte a résztvevő nőktől, fogalmazzák meg, szerintük mit kell tenni egy olyan környezetért, amelyben nemtől függetlenül mindenki egyenlő, nyolc kulcsfontosságú területet tárt fel.

A nők a leggyakrabban azt állították, hogy véget kell vetni a rendszerszintű megkülönböztetésnek és azoknak a káros nemi sztereotípiáknak, amelyek gyengébbnek és alacsonyabb rendűnek bélyegzik őket a férfiakkal szemben. Ezt a választ a nők 80%-a adta a feltett kérdésre, miszerint: Minek kell változnia ahhoz, hogy még több nő kiaknázhassa a benne rejlő lehetőségeket? A nők a karrier területén is  egyenlőtlenséget érzékelnek - sok országban alacsonyabb díjazást kapnak ugyanazért a munkáért, igazságtalan bérezéssel és az ún. üvegplafon jelenséggel is szembe kell szállniuk, ami abban gátolja meg őket, hogy a férfiakhoz hasonlóan ők is bekerülhessenek a legmagasabb szakmai pozíciókba.

"A #HereToBeHeard tanulmány egyértelműen azt mutatja, hogy a nők előtt még mindig vannak olyan akadályok, amelyek megakadályozzák, hogy teljes mértékben kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket. A Mars Central Europe aktívan fellép annak érdekében, hogy egyenlő karrierlehetőségeket biztosítson a férfiak és a nők számára. Büszkék vagyunk arra, hogy a közép-európai vezetői csapat 9 tagjából 4 nő, ami annak az eredménye, hogy hosszú távon olyan munkakörnyezetet teremtettünk, ahol nemtől függetlenül mindenki boldogulhat” - mondta Zuzana Losakova, a Mars Central Europe vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Mindenki tehet azért, hogy javuljon a helyzet

#HereToBeHeard tanulmány továbbá arra is rámutatott, hogy a férfiak és nők közötti egyenlőtlenségek megszüntetéséhez széles körű rendszerszintű változásokra van szükség a munkáltatók, a kormányok és a közösségek, valamint a férfiak hozzáállása terén. A válaszadók 71%-a szerint a férfiak kulcsszerepet játszanak, mivel ők az egyik legfőbb akadálya annak, hogy a nők teljes mértékben kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket. Ugyanakkor sok nő a férfiakat is fontos szövetségeseknek tartja a nemek közötti egyenlőség elérésére irányuló erőfeszítésekben.

A tanulmány az egyenlőtlenségek mérséklésére vonatkozó ajánlások között említi például egy olyan kultúra megteremtését, amelyben a nők magabiztosan önmaguk lehetnek, ahelyett, hogy a szakmai sikereikhez vezető úton a férfiakat kellene utánozniuk. A rugalmas munkaidő-beosztás, az állam által mindkét nem számára biztosított egyenlő szülői szabadság, valamint a nemi alapú erőszak megelőzése és felszámolása szintén magától értetődő kellene legyen.

"A Marsnál dolgozó nők úgy valósíthatják meg karrierambícióikat, hogy közben nem veszélyeztetik anyai vagy magánéleti szerepüket. Nagyon hálás vagyok a rugalmas munkarendért, amely lehetővé tette számomra, hogy jobban össze tudjam egyeztetni a munkámat és a magánéletemet" - mondta Sophie Gaspard, a Mars Central Europe ellátási láncért felelős igazgatója.

A Mars most a #HereToBeHeard tanulmány megállapításait - amely 1.268 Mars munkatárs véleményét is tartalmazza - használja fel a Full Potential platformon belüli új megközelítések és intézkedések kidolgozásához és végrehajtásához. A platformot 2020-ban hozták létre azzal a céllal, hogy a nemek közötti egyenlőséget ne csak a munkahelyeken, hanem azokon a közösségeken és piacokon is javítsák, ahol a vállalat működik.

A Mars azonban úgy véli, a nemek közötti egyenlőség előmozdítását valójában mindenki segítheti, függgetlenül attól, hogy egyénről, közösségről, kormányzati szervről vagy vállalatról van szó. A www.mars.com/heretobeheard oldalon további információ található arról, hogyan tehetünk többet, és hogyan biztosíthatjuk, hogy még több nő kiaknázhassa a benne rejlő potenciált.