hero
2021. december 28. 18:00
Íme 2021 top 10 legolvasottabb HRPWR-cikke!
Újabb izgalmas éven vagyunk túl. Számos képzést indítottunk, régi és új rendezvényeket szerveztünk, és teljesen megújult az oldalunk. Bár az idei évben továbbra is hangsúlyosak voltak a pandémiát körbejáró tartalmaink, idén már kicsit más szempontból voltak érdekesek az erről szóló írások. Ezt bizonyítja, hogy dobogós cikkeink közül kettő is a karanténfáradtság jelenségével foglalkozik, amelyet sokan tapasztalhattunk a saját bőrünkön. Most összegyűjtöttük egy csokorba a legolvasottabb cikkeinket, ha esetleg lemaradtatok volna valamelyikről – fogadjátok szeretettel, tőlünk, nektek!

#10 Védettségi igazolás a munkahelyen – mit kezdhet vele és mit NEM a vezető?

Hogyan kezelheti a vezetőség az oltottak-nem oltottak kérdését olyan munkahelyek esetében, ahol otthonról is elvégezhető a munka, de újra kötelező lesz bejárni? Rákérdezhet-e például a vezető, hogy a kollegák közül ki védett és ki nem? Kötelezhetőek-e a nem oltottak a maszk hordására? Dr. Gera Dániel, ügyvédet, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda munkajogi csoportjának vezetőjét kérdeztük.

#9 Munkaidőnaptár 2022

Bár nem olyan rég tettük csak közzé, mégis sokatokat érdekelt, mennyi hosszú hétvége, hány ledolgozós szombat lesz , és hogy alakulnak a munkanapok jövőre. A a szokásos munkaidőnaptárunk jövő évi kiadását szabadon letölthetitek, kinyomtathatjátok, kiragaszthatjátok otthon vagy az irodában.

#8 Bővíti portfólióját a Roche budapesti szolgáltatóközpontja

Komplex HR-pozíciókat hoz Magyarországra, ennek köszönhetően 150 fővel bővíti budapesti regionális szolgáltatóközpontját a Roche. Az iroda eddig is több mint 60 ország számára nyújtott pénzügyi, beszerzési, HR- és informatikai támogatást - az új, magas hozzáadott értékű feladatok megjelenésével még tovább szélesedik a központ által nyújtott szolgáltatások és megoldások köre.

 #7 Új HR igazgató a METRO Áruházak Kft. élén

Karrierhíreink közül a METRO Áruházak igazgatóságában bekövetkező változás érdekelte a legtöbb olvasónkat. Kaszás Helga  június 1-jétől  nőként elsőként vette át a már több, mint két éve betöltetlenül álló HR igazgatói pozíciót.

#6 Mire kötelezheti a dolgozót a munkáltató és mire nem a COVID-védőoltással kapcsolatban?

Az év első felében sok volt a bizonytalanság a COVID-védőoltással kapcsolatban; milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak? Mire kötelezheti a munkavállalót és mire nem? Mit tehet az alkalmazott, ha nem szeretne védőoltást kapni? Ezeket a problémás területeket járta körbe és válaszolta meg Zempléni Kinga munkajogász.

#5 Ők lettek Magyarország Legjobb Munkahelyei

A járvány és a gazdasági válság hatása a munkavállalói elkötelezettségben is éreztette hatását: felértékelődött a munkahelyi biztonság érzése. Globálisan megugrott az elkötelezettség aránya, itthon pedig megállt a négy éve tartó csökkenő tendencia. A Kincentric Legjobb Munkahelyek Program kutatása itthon 130 000 munkavállaló véleménye alapján készült.

#4 Íme a HRKOMM Award 2021 döntősei!

A HRPWR.HU és az Üzlet&Pszichológia a Kreatívval közösen immár ötödik alkalommal hirdette meg nagysikerű versenyét, a HRKOMM Awardot, a HR-kommunikációs szakma legrégibb megmérettetését. Idén 117 pályamunka érkezett, amelyből 57 nevezést juttatott döntőbe a zsűri.

#3 Miért érezhetünk karanténfáradtságot – és hogyan küzdjünk meg vele?

Furcsa érzés ennyire kimerültnek lenni, annak ellenére, hogy az időnket már hónapok óta otthon töltjük – vagyis azon a helyen, amely tipikusan a pihenésre szolgál. A kimerültség egyéb nyugtalanító érzésekkel, úgymint depresszióval, szorongással, magánnyal vagy ingerlékenységgel is párosulhat. Furcsa, nem igaz? Ez bizony a karanténfáradtság jelensége.

#2 Dolgozhatunk-e egyszerre két munkahelyen?

Többen kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy a már meglévő munkájuk mellett akár megélhetésük biztosítása, akár keresetkiegészítés végett újabb munkát szeretnének vagy kénytelenek vállalni. Régebben ezt nevezték másodállásnak, de jelenleg milyen körülményekre kell ilyen esetben a munkáltatóknak és a munkavállalónak figyelemmel lennie? Tömösvári Andrea ügyvéd segít megválaszolni a kérdéseket.

#1 Karanténfáradtságban szenvedsz? Ebben a 9 lépésben megszabadulhatsz tőle

Sokunk már belefáradt... de pontosan mibe is? Kevésbé a „hosszú napot tudhatok a hátam mögött” érzése felelős a fáradtságunkért, inkább olyasmiről van szó, hogy „iszonyatos fájdalmat érzek, és nem is tudom igazán, hogy hol”. Dominique Michelle Astorino írása a karanténfáradtság jeleit és tüneteit tárgyalja, valamint nyolc lehetséges kezelési módját írja le.

Köszönjük, hogy idén is olvastatok minket, és velünk tartottatok konferenciáinkon, workshopjainkon, képzéseinken, webinárjainkon és szakmai randijainkon. Ígérjük: 2022-ben is azon leszünk, hogy magas színvonalú tartalmakkal és rendezvényekkel tudjunk nektek szolgálni a továbbiakban is!  Kellemes ünnepeket kívánunk minden olvasónknak!