hero
„A pszichológia mindenkié.”
Az elmúlt lassan 2 évben az életünk minden területén meg kellett változtatni a rutinokat. Amit eddig automatikusan végeztünk, most tudatosan kell megtervezeni és kivitelezni. Például, hogy adott héten hány napot töltünk bent az irodában és hány napot  otthon, elmenjünk-e egy rendezvényre, hogy elég biztonságos-e maszk nélkül vásárolni, és ha egy kicsit is betegnek érezzük magunkat, mehetünk-e közösségbe.
EZ EGY PROMÓCIÓS MEGJELENÉS

Bizonytalanság érzetünkhöz nagyban hozzájárul az, hogy nem voltunk életünkben még hasonló helyzetben sem, nincs egy forgatókönyvünk. Az igaz, hogy pont ilyen helyzetet nem éltünk még át, de ami optimizmusra adhat okot az az, hogy a pszichológia tudománya ismer olyan stratégiákat melyekkel az emberek teljesen új, bizonytalanságot okozó,  akár krízis helyzetben is hatékonyan meg tudnak küzdeni a kihívásokkal.

Érdekes jelenség, hogy egy kihívást jelentő helyzetben, az emberek különbözőképpen reagálnak. Vannak, akiket elsodor az ár, van, akik nemcsak, hogy túlélnek egy természeti katasztrófát vagy háborút, de lelkileg megerősödve mennek tovább. Mitől függ az, hogy kit hogyan érint egy vészhelyzet, egy kihívás, egy krízis? 

A hatékony megküzdési stratégiák ismerete és alkalmazása adja az alapot az erős pszichés immunrendszerünknek. Akik rendelkeznek a csomaggal és helyesen is használják (tudják mikor melyik típusút kell bevetni) versenyelőnyben vannak. Megint csak egy optimista üzenet: a stratégiák tanulhatók, szinte azonnal beépíthetők a mindennapokba, meghatározva nemcsak azt, hogy hogy érezzük magunkat, hanem pozitív hatása kihat az életünk összes területére és kapcsolataink minőségére.

A folyamatosan változó szervezeti, gazdasági és járványügyi helyzet okozta stressz, szorongás állapotában kulcsfontosságú, hogy munkavállalók fel legyenek vértezve olyan stratégiákkal, amiket azonnal be tudnak vetni a mentális és testi egészségük megtartásához, ezáltal biztosítva a lehető leghatékonyabb munkavégzést és pozitív, konstruktív, agilis szemléletű szervezeti kultúrát.

Nehéz megtalálni a határt felelős szervezeti vezetőként, hogy meddig és hogyan tudjuk támogatni munkavállalóinkat. Hol van az a kompetencia határ, amin túl mi vezetők, már nem rendelkezünk olyan szaktudással, hogy támogatást nyújtsunk kollégáinknak. Sőt a hibrid működés által nehezen tudjuk fenntartani az emberi kapcsolatinkat és ezáltal társas támogatást nyújtsunk.

Képzeljük el, hogy létezik egy olyan pszichés immunerősítő program, amely bár az egyéneknek szól mégis kollektív hatást gyakorol a cégünk kultúrájára. Aminek hatására az új rutinok kialakítása nem annyira fájdalmas. Ami biztonságos járványügyi és szervezeti működést illetően. Nem vesz el a munkaidőből de mégis mindennap ad valami olyan impulzust, amitől könnyebb szembenézni az érzéseinkkel. 

Szakember csapatunkkal megalkottuk a Minder-t, amely egy preventív pszichológiai fókuszú egészségprogram. 

Minden programunkat a tudományosan validált diagnosztikai fázissal kezdjük meg, mely során megbízható képet kaphatunk a célcsoport és szervezet pszichés állapotáról.

Miért éri meg egy vállalatnak a Minder-t alkalmazni?

Munkaerő megtartó program

 • Emberi erőforrás tudatos és hatékony pszichológiai fejlesztése
 • Tudatos stresszkezelést honosítja meg a vállalat életében
 • Employer brandig elemként kommunikálható
 • Növeli az elköteleződést a szervezet iránt a munkavállalókban
 • A pszichológiai tudatosság beépítése a vállalati értékrendbe és kultúrába (gondoskodó szervezet)
 • Szervezetre szabott tematika

Előnyök

 • Egyéni, anonim felhasználás
 • Kollektív hatás
 • Könnyen és gyorsan elérhető online felhasználóbarát felület
 • Vállalati kihívásokra szabható

Ízelítő a tartalmából:

 • Relaxációs és stresszoldó légzőgyakorlatok a feszültség oldásáért
 • Mindfulness gyakorlatok a koncentráció és a teljesítmény fejlesztéséért
 • Érzelemszabályozó technikák a negatív érzések kontrollálásáért
 • SMART célok a krízishelyzet hatékony kezelése és motiváció megőrzése érdekében
 • A megküzdés fajtái a megfelelő problémamegoldó stratégia kialakításáért
 • Fókuszban a mozgás - frissítő jógagyakorlatok a számítógép előtti fáradtság kezelésére
 • Az akaraterő- és kitartáserősítés módszerei

A pszichológiai tudatosság és a tudatos életvezetés a ma már hatékony munkavégzés egyik záloga.  Gondoskodjunk együtt a munkavállalókról!

www.minder.hu/marketingfilm

 

Kérd ingyenes demo csomagunkat!

Logemann-Molnár Zsófia 
klinikai-és egészségpszichológus


Geszvein Erika 
relaxációterapeuta és tanácsadó szakpszichológus

Al-Absi Leila
szervezetpszichológus

tel:+3630 369-9352
email:inf[email protected]

(x)