hero
Munkaerő-helyzet megoldása: harmadik országokból?
Szeptembertől újabb kilenc országból lehet kedvező feltételekkel munkaerőt toborozni a magyar vállalatokhoz. A nagyvállalatoknak pozitív tapasztalataik vannak a külföldi munkaerővel kapcsolatban.
EZ EGY PROMÓCIÓS MEGJELENÉS

Minimális munkanélküliség mellett maximális munkaerőhiány van, ami aktuálissá teszi a harmadik országbeli munkavállalók iránti igényt, írja a vg.hu. Szeptembertől újabb kilenc országból lehet kedvező feltételekkel munkaerőt toborozni a magyar vállalatokhoz. Kérdés, hogy érdemes-e és milyen módon belevágni?

Hat év alatt csaknem megduplázódott, 11 ezerről 21 ezerre nőtt a munkáltatók által bejelentett szabad mozgási és tartózkodási engedéllyel rendelkező munkavállaló száma Magyarországon. Most újabb piacok nyíltak meg, miután szeptember elsejétől az eddigiek mellett újabb kilenc ország csatlakozik egy kedvezőbb vagy kedvezményes eljárás keretében foglalkoztatható munkavállalói körhöz.

Jelenleg a magyar munkaerőpiacon elég extrém a helyzet. Az augusztusi adatok szerint a magyarországi munkanélküliségi ráta 4 százalék, ami nagyon alacsony szint, és felmerül a kérdés, hogy hogyan oldják meg a cégek a munkaerőhiányt. A harmadik országbeli munkavállalókat foglalkoztató vállalatok tapasztalatai is felértékelődtek.  

A Flextronics 2016-ban állt olyan növekedési pályára, amit az akkori munkaerőpiaci helyzet, az akkori árak és a keretek között nem tudtak megvalósítani belső munkaerőforrásból. Ekkor merült fel, hogy nyissanak harmadik országbeli dolgozók felé, amihez egy nagyon komplex, több országra kiterjedő elemzést készítettek. Megnézték a kulturális viszonyokat, a gazdasági fejlettséget, a munkanélküliségi rátát, az etikai normákat, és ennek eredménye alapján tették le a voksukat egy ország mellett, ami egyébként egy időre megoldotta a létszámproblémáikat – ismertette az előzményeket Nagy Krisztina, a Flextronics International Kft. sárvári gyáregységének HR-vezetője. Jellemzően munkaerő-kölcsönzés keretében foglalkoztatják e munkavállalókat, de egy bizonyos idő után átkerülhetnek saját állományba.

A Samsung szintén munkaerő-kölcsönzéssel él, náluk a kettős állampolgárok azok, akiket közvetlenül tudnak alkalmazni. A tapasztalatok szerint nagyon sokféle képesítéssel érkeznek a munkavállalók, jellemző probléma viszont, hogy angolnyelv-tudás (és persze magyar) híján alacsonyabb pozíciókban tudnak kezdeni. A nyelvtanfolyamok és egyéb szakmai képzések során azonban lehetőséget kapnak az előrelépésre.

A HR-vezetők egyöntetűen azt jelezték, hogy a harmadik országbeli munkavállalók túlnyomó többsége nem letelepedési szándékkal érkezik, hanem dolgozni jön, elvétve előfordul, hogy magyar társat találva végül itt alapítanak családot.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Farkas Tünde

Farkas Tünde, a Pannon-Work Zrt. közvetítési üzletágvezető szakértői hozzászólása:

Az elmúlt években tapasztalható munkaerőhiány hívta életre a kormány azon intézkedéseit, melyekben teret adott a harmadik országbeli munkavállalók egyszerűbb módon történő foglalkoztatásának.

2017-től a Magyarországgal szomszédos harmadik országbeli állampolgárok munkaerő-kölcsönzés keretében történő foglalkoztatását tették lehetővé, mely egy ideig jelentősen segítette a fokozatosan megnövekedett munkaerő-igény kielégítését.

Az utóbbi évek gazdasági fellendülése, az új beruházások hatására időközben egyre fokozódott a munkaerőhiány. Ennek csökkentésére egy 2021. szeptember 1-től hatályos kormányrendeletnek köszönhetően már további kilenc, Magyarországgal nem szomszédos harmadik országból is lehetővé vált munkaerő foglalkoztatása munkaerő-kölcsönző cégek által, ideiglenes jelleggel. Igaz, ebben az esetben már sokkal szigorúbb szabályoknak kell megfelelnie a foglalkoztató, kölcsönbeadó cégeknek, akár tőkeerősség, tapasztalat, létszám tekintetében, de ez egyfajta garanciát is biztosít, mind a munkavállalók, mind a munkaerőt kölcsönbe vevő cégek számára.

Természetesen, első sorban a cél magyar munkavállalók foglalkoztatása, de tapasztalataink szerint azokban az esetekben, ahol ez nem biztosított, a meghatározott harmadik országbeli munkavállalók alkalmazása a kormányrendeletben nevesített munkakörök esetén hatalmas segítséget jelent a vállalatok számára. Mi magunk is ebben látjuk a lehetőséget, éppen ezért szerezte meg cégünk, a Pannon-Work Zrt. az elsők között ezt a minősítést, hogy Partnereinket is segíthessük ezáltal.

Tapasztalataink alapján elsősorban a termelési szektor szereplői, közép- és nagyvállalatok veszik igénybe a harmadik országbeli munkavállalók munkáját, Partnereink is többnyire ebből a körből igénylik a segítséget.  

Hogy ez hosszabb távon mennyire nyújt megoldást, azt egyelőre még nem lehet megjósolni. Addig is igyekszünk mind a vállalatoknak, mind a külföldi munkavállalóknak segítséget nyújtani, összehozni a keresletet a kínálattal, elősegíteni az integrációt, akár kulturális beillesztéssel, akár a nyelvi akadályok áthidalásával, hogy még ha ideiglenesen is, de mindenki számára megfelelő megoldás szülessen.

(x)