hero
Kisgyermekes szülők munkába való visszatérését segíti a Pannon-Work
A Pannon-Work cégcsoport megalakította legújabb szövetkezetét, PW Future Kisgyermekkel Otthon lévők Szövetkezete néven. Az újonnan alakult szövetkezet Magyarországon belül segíti a cégek munkaerőhiányát megoldani, valamint biztosítja a kisgyermekkel otthon lévők munkába való visszatérésének lehetőségét.

A Pannon-Work Future Kisgyermekkel Otthon lévők Szövetkezete 2021. szeptember 2-án bejegyzésre került. A több mint harminc éves múlttal rendelkező Pannon-Work cégcsoport iskola-, szociális- és nyugdíjasszövetkezetet is működtet. Magyarországon tizenhat irodában segítik a szövetkezetekben való munkavégzést.

2021. július 1-től a kisgyermekkel otthon lévő szülők szövetkezetet alakíthatnak. A szövetkezet tagjai ennek köszönhetően a munkaerőpiacon rugalmas keretek között vehetnek részt a foglalkoztatásban. A szövetkezet megalakításában kiemelt szempont volt, hogy a meglévő HR szolgáltatások mellett, a partnerek számára egy újabb lehetőség nyílik a munkaerőhiány megoldására ezzel az új foglalkoztatási formával. Erre a jogi keretek lehetőséget adnak, ami 2006. évi X. törvény alatt olvasható. Eszerint a tag személyes közreműködését a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete által harmadik személy részére nyújtott szolgáltatás (külső szolgáltatás) keretében is teljesítheti.

A Pannon-Work Zrt. több mint harminc éves HR szolgáltatási múlttal rendelkezik. Komplex megoldásaik segítik partnereiket a gyorsan változó helyzethez való alkalmazkodásban. Széles skálán mozgó szolgáltatási körüket a munkaerő-közvetítés, munkaerő-kölcsönzés, harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzése, diákmunka, gyakornoki munka, nyugdíjas foglalkoztatás, kisgyermekkel otthon lévők foglalkoztatása, a bérszámfejtés és a rehabilitációs üzletág, megváltozott munkaképességűek belső átvilágítása adja. 2020-ban bevezetett szolgáltatásuk a HR Matrix, amely outsourcing szolgáltatás, tartalmazza az RPO – toborzási folyamat kiszervezését bérszámfejtés, számviteli és könyvelési szolgáltatás, adótanácsadás, munkaügyi auditok, jogi tanácsadás, munkajogi átvilágítás, eseti jellegű jogi tanácsadás terén. Munkásszállók biztosításával további terhet vesznek le megbízóik válláról. A vállalat országszerte tizenhat kirendeltséggel rendelkezik, továbbá Szerbiában és Ausztriában van irodájuk.