A legjobb employer branding ügynökségeket összefogó szövetség alakult Budapesten
Január 28-án Budapesten megalakult a European Association of Employer Branding Agencies (EAEBA) nevű európai employer branding szövetség. A munkáltatói márkaépítésre specializálódott európai ügynökségek szervezetének alapítói között, illetve elnökségében magyar ügynökség, a Brandfizz is képviselteti magát.

„A kezdeményezés célja, hogy összefogja a legjobb európai munkáltatói márkaügynökségeket és hozzáférhetővé tegye a vállalatok vezetői számára a legeredményesebb, legfrissebb employer branding gyakorlatokat. Mivel a szervezet minden országból csak egyetlen ügynökségi tagot fogad, így különösen büszkék vagyunk rá, hogy a munkáltatói márka szakma európai szintű fórumának kizárólagos magyarországi tagja a Brandfizz lett” – nyilatkozta Horváth Ádám, a Brandfizz Employer Branding társalapítója.

Zvezdovics Anita és Horváth Ádám a Brandfizz Employer Branding képviseletében aláírják az Európai Employer Branding Szövetség alapító okiratát.

Horváth az alakuló eseményen elmondta, hogy a szövetség létrehozásának ötlete 2017-ben fogalmazódott meg először, amikor is Budapesten rendezték meg a World Employer Branding Day-t, amely a munkáltatói márkaépítés Horváth véleménye szerint elsőszámú globális rendezvénye.

A Kreatív kérdésére továbbá azt is elmondta, hogy a szövetségben – eltérően a nemzetközi ügynökségi netwörköktől – nincs tagsági díj, elsősorban a tudásmegosztást tartják fő feladatának. A World Employer Branding Day-t követően kezdtek tárgyalásokat több európai ország első számú, munkáltatói márkaépítésre szakosodott ügynökségével.

„A szövetség alapító tagországai egy 311 millió fős piac gyakorlati employer branding tudását birtokolják. Arra számítunk, hogy ezentúl Magyarországon is elérhető lesz olyan pezsgő és friss vezetői munkáltatói márka szemléletmód, ami mérhető üzleti eredményeket hoz a vállalatok számára” – nyilatkozta Zvezdovics Anita, aki a Brandfizz másik társalapítója.

Az eseményen részt vett a többi alapító ország ügynökségének vezetője is. Köszöntőt mondott Johan Driessens (CEO, Branded Careers, Belgium), továbbá megszólaltak a szervezet alapító elnökségi tagjai: Oliver Burauen (Grapevine, Németország), Emiliano Novelli (Idea Link, Olaszország), Henrika Bivainiene (Amston, Litvánia), valamint Andrej Aliasov (Changellenge, Oroszország). A rendezvényen megjelentek az alapító országok budapesti nagykövetségeinek képviselői is.

A European Assiciation of Employer Branding Agencies (EAEBA) alapító munkáltatói márka ügynökségeinek vezetői az ünnepélyes aláírást követően.