hero
Magas fluktuáció, alacsony elköteleződés – van megoldás
A kollégák megtartásához a megismerésükön át vezet az út: az adatvezérelt HR, a rugalmas munkavégzés támogatása és a valós elköteleződés kialakítása jelenti a foglalkoztatás jövőjét. A „Nagy elvándorlás”, azaz a hatalmas méreteket öltő fluktuáció korában, amikor a munkáltatók minden eddiginél fontosabb értéke a munkavállaló, nincs többé helye az üres szófordulatoknaknak. A két oldalnak valóban egy csapattá kell összeforrnia, mely folyamatot a HR vezetőknek a munkavállalókat megismerve, adatokra támaszkodva, stratégiai szemlélettel kell támogatniuk. A mérhető motiváció és elköteleződés a fluktuáció visszaszorításának kulcsa.
TÁMOGATOTT TARTALOM

Tévhitek, mítoszok

A post-Covid időkre jellemző, nagy számú felmondások mögött a vezetők sokszor nem jó helyen keresik az okokat. A „Nagy Elvándorlás” (angolul: Great Resignation) és a hibrid munkavégzés korát éljük, amikor az alkalmazottak megtartása a vállalatok egyik legfőbb célja. 

„A motiváció, az összetartozás vagy az elköteleződés nem csupán hangzatos kifejezések, hanem sürgető feladatok, melyeket a vezetőknek meg kell oldaniuk. HR szakemberként és vezetőként is hajlamosak lehetünk azonban korábbi meggyőződéseink, sztereotípiáink alapján gondolkodni a mögöttes okokról és félreértelmezve a tényeket és az adatokat, ami pedig a valós megoldások megtalálásának útjában áll. Ilyen tévhitek például amikor azt gondoljuk, hogy a gyengeségek kiküszöbölése a legjobb módja a teljesítmény javításának, vagy hogy a visszajelzési kultúra megerősítése a munkavállalói elkötelezettség megerősítésének biztos módja” – mondta el Dobay Róbert, a Menedzsmentor ügyvezetője, az Amerikai Kereskedelmi Kamara HR bizottságának elnöke. 

Tények, adatok

Egy 2022. februári Gallup-tanulmány szerint, mely több mint 12.000 egyesült államokbeli alkalmazott részvételével készült, jelenleg tízből négy munkavállaló hibrid módon, vagy teljesen otthonról dolgozik. Sőt, a jelenlegi helyzettől függetlenül tíz dolgozóból hét szívesebben vállalna távoli vagy hibrid munkát.

„A vezetők aggodalma nem meglepő, és teljesen jogos is, hiszen komoly kihívások állnak előttük.A szervezeteknek sok szempontból menet közben kellett újradefiniálniuk a munkahelyi környezetet és működést. Bár néhányan azt remélték, hogy a változás átmeneti, ma már világos, hogy a vezetőknek fel kell ismerniük a hibrid munka világának előnyeit és lehetőségeit. De fennáll annak a veszélye, hogy a hibrid munkavégzés technikalitássá válik, miközben céltudatos tervezésről is szólnia kell – olyan rugalmas munkabeosztás kialakításáról, amely előmozdítja a sokszínű kultúrát, a hatékony csapatmunkát és az értékes kapcsolatokat. Ezek segíthetik a munkavállalói elköteleződést és motivációt” – fejtette ki Jeremie Breicheisen, a londoni Gallup egyik vezető partnere, a 800 legnagyobb vállalat HR-ét összefogó CHRO kerekasztal vezetője. 

Jeremie május 30-án Budapesten beszél a fenti kutatásról, és a hibrid munkavégzés dinamikájáról, az AmCham HR Dream Day konferencián.

Adatvezérelt HR, People Analytics                

A kollégák lojalitását úgy lehet leginkább növelni, ha valóban ismerjük őket: vágyaikat, motivációikat, erősségeiket, gyengeségeiket. A HR vezetőknek kiemelten fontos helyük és szerepük van az üzleti döntéshozatalban és a vállalati stratégiaalkotásban – ehhez azonban eszközökre van szükségük, amik segítenek mérhetővé tenni akár az elköteleződést vagy a motivációt is. Az adatvezérelt HR megoldások ebben tudják támogatni a HR folyamatokat, azáltal, hogy naprakész és elemezhető adatsorokat szolgáltatnak, és akár a negatív munkavállalói trendek kiszűrését is segíthetik.

„Mély merülés az adatvezérelt HR-elemzésben és az elköteleződés optimalizálásában” címmel Peter Romero, a Cambridge-i egyetem pszichometriai intézetének People Analytics vezetője arról fog beszélni az AmCham HR Dream Day-en, hogy miként operacionalizáljuk és mérjük az elkötelezettséget, és hogyan használjunk adatvezérelt módszereket az emberek lojalitásának k fenntartására.

AmCham HR Dream Day – május 30-án

„Idén az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ötödik HR Dream Day konferencián a munkavállalói elkötelezettség lesz a vezértéma, hiszen ez fontosabb, mint valaha. Hazai és nemzetközi HR szakembereket hívtunk meg, akikkel átbeszéljük a munkaerő megtartásról alkotott tévhiteket és a lehetéges, előremutató válaszokat” – tette hozzá Dobay Róbert, aki a HR Dream Day házigazdája.

Gyere el a Kopaszi gáthoz, ahol a Gallup londoni partnere és a Cambridge-i Egyetem kutatója beszélnek a legfrissebb nemzetközi HR és analitikai trendekről, elismert hazai szakértőkkel pedig megnézzük, hogyan tudjuk felrázni saját magunkat és a csapatunkat.

Csatlakozz top munkáltatók HR-eseihez és a legjobb HR szolgáltatókhoz, hogy együtt gondolkodjunk hatékonyságról, elkötelezettségről, adatvezérelt HR folyamatokról, egy igazán ütős szakmai eseményen.

A programot és a regisztrációs linket itt találod:  https://bit.ly/3FMYjj5  

A HRPWR kóddal 15% kedvezményt kapsz jegyed árából.

(x)