hero
hrpwr.hu 2021. október 08. 12:00
Dolgozószoba újragondolva: designkabinok a zavartalan munkáért
A világ leginnovatívabb épületei közé sorolta a Német Formatervezési Tanács a magyar Hello Wood futurisztikus kabinját.

Ezúttal a German Design Council által alapított ICONIC Awardson tarolt és került győzelmével a világ leginnovatívabb épületei közé. A WorkStation kabin újabb elismerése jelzi annak az építészeti szemléletnek jelentőségét, amely nem a tér nagyvonalúságát helyezi előtérbe, hanem a limitált alapterületen megvalósított komplex térélményt, az élettér praktikusságát és az épület fenntarthatóságát értékeli - írják társlapunknak, a Kreatívnak eljuttatott közleményben.

A WorkStation kabin tervezése során a Hello Wood csapata olyan minőségi tér megalkotására törekedett, amely mérete ellenére optimális térérzetet nyújt és jól átgondolt komplexitásából fakadóan sokféle funkció ellátására alkalmas a megrendelők egyedi elképzeléseinek utat engedve. A kabin hang- és hőszigetelt falai 8 négyzetméternyi teret rejtenek, amely extra „helyiségként” vagy éppen önálló minilakként is megállja a helyét. A lapraszerelhető szerkezetből adódóan gyorsan és egyszerűen felállítható a kert végében, üres telken, vízparton vagy irodaház udvarán (vagy akár benne is). A Hello Wood az első tervek megszületésétől hisz abban, hogy a WorkStation kabin megmozgatja a jövőbeli tulajdonosok fantáziáját és megtöltik azt saját ötleteikkel - ismertetik a kabinházat az anyagban.

Az első WorkStation kabinok 6 főnek is kényelmes privát tárgyaló és dolgozószobának készültek, beépített bútorzattal, de a poligonális forma több lehetőséget is rejtett. Megépült azóta a GameStation verzió, egy szivaccsal bélelt játszókuckó gyerekeknek, ahol a kifelé dőlő falsíkok kényelmes háttámaszt biztosítanak videojáték vagy mesenézés közben.

Emellett a WorkStationök dizájn szállásként is megállják a helyüket - a nyáron Tállyára felépített kabinok az egyedileg készített, praktikus berendezésnek köszönhetően teljesjogú “apartmanházként” funkcionálnak. A konfigurációk sora nem áll meg itt, a Hello Wood már tervezi a fémborítású, futurisztikus CyberStationt és a SaunaStationt, amely nevének megfelelően kerti, design szanuának készül.

„A felhasználók igényeire reflektáló termékfejlesztésének köszenhetően a futurisztikus kapszulánk lapra szerelhető változatban már Európán kívülre is szállítható. Az idei év eredményei alapján az egyedileg sorszámozott design termék 2022-ben közel száz helyen tud majd megépülni” - meséli Huszár András, a Hello Wood vezetője.

„Amellett, hogy terjeszkedünk határon túl és jelenleg is több külföldi projektet készítünk elő, Magyarorszagon minden eddiginél nagyobb szabású projektjeink zajlanak. Elkészültek az egyedülálló Normafa Lombkoronasétány izgalmas kiviteli tervei, emellett Európában is előremutató és formabontó CLT parkolóházakra szerződtünk le és amire legbüszkébb vagyok, 5-hektáros balatonfelvidéki telkünkön, saját tervezésű és üzemeltetésű glamping resort szálláshelyünk épül, amit idén meg is nyitunk“ - foglalja össze a stúdió évét Tóth Krisztián, a Hello Wood Zrt. elnöke és társtulajdonosa.