hrpwr.hu 2019. június 04. 17:11
Az HSBC nyerte el a Klaus Tschira HR-Innovációs Díjat
Az SAP SE mai bejelentése alapján az HSBC kapja 2019-ben a Klaus Tschira HR-Innovációs Díjat. A díj odaítélésének indokaként elhangzott, hogy sikeres digitális transzformációt hajtottak végre a vállalat HR-részlegén, amely így hatékonyabban tudja kiszolgálni 275 000 fős munkaerejét. A díj átadásával egyidejűleg az SAP 10 000 eurót adományoz a brit National Autistic Society nevű, autistákat és családjaikat segítő társaságnak az HSBC nevében.

“Az HSBC az alkalmazottait helyezte a digitális HR-transzformációja fókuszába” – nyilatkozta Greg Tomb, az SAP SuccessFactors elnöke. "A neurodiverz emberek inklúziója az HSBC és az SAP közös víziója. A saját Autism at Work (“Autizmus a munkában”) programunk is a befogadás kultúráját építi azáltal, hogy elfogadja az autista kollégák egyedi képességeit és hozzájárulásukat, és megtiszteltetés számunkra, hogy ezt a felajánlást megtehetjük a National Autistic Society számára” – fogalmazott az elnök.

Az HSBC megértette, hogy missziója részeként – miszerint innovatív pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat kíván nyújtani világszerte több mint 9 millió felhasználónak – elkerülhetetlen, hogy belevágjon a szervezet digitális átalakításába, beleértve a HR átalakítását is. A felhőalapú SAP SuccessFactors HCM Suite segítségével az HSBC hatékonyabban tudja menedzselni a munkavállalói élményt, kezdve a kompenzációtól a karrierfejlesztésen át egészen az utánpótlástervezésig.

Globális szervezetként az HSBC-nek 65 országban, 275 000 munkavállalóra és kivitelezőre kell kiterjesztenie a HR-transzformációját. Amióta 2015-ben megkezdték a digitális HR-transzformációt, sikeresen racionalizálták és egyszerűsítették a HR-infrastuktúrát, -folyamatokat és -szolgáltatásokat: többek közt egy egyedi platformot vezettek be a HR-szakembereknek és a vezetőknek, ahol valós időben érhetik el a munkavállalókra vonatkozó adatokat; valamint egyszerű lehetőséget biztosítottak a munkavállalói visszajelzések megosztására és fogadására.

A Klaus Tschira HR-Innovációs Díjjal az SAP az alapító Klaus Tschira víziójára emlékezik meg, amely abban állt, hogy segíteni kell a szervezeteknek felszabadítani az alkalmazottaik teljes potenciálját. A díjat évente adományozzák oda egy olyan SAP SuccessFactors ügyfélnek, aki egyedi és innovatív HR-technológiai kivitelezést mutat be.

 “Az elmúlt években az HSBC arra összpontosított, hogy megteremtse a jövőbeli növekedés, az innováció és a változás alapjait” – mondta Alex Lowen, az HSBC Group vezérigazgatója és a HR-transzformáció vezetője. “Ezen az úton továbbhaladva elköteleződtünk az iránt, hogy újgenerációs HR-technológiákat vezessünk be a munkavállalói elkötelezettség, a tanulás és a jóllét megtámogatására.”

(Borítóképen: az SAP potsdami innovációs központja.)

További információért a témában a  SAP SuccessFactors solutions weboldalát vagy az SAP News Centert érdemes felkeresni.