Agilitással a több szabadidőért
A CX-RAY minden évben meghirdeti szervezetfejlesztési versenyét, melynek győztese a Kagyló Díjban részesül. A díj egyik legutóbbi győztese Marhefka István, a CareerCompass alapító ügyvezetője, aki egy agilis program bevezetésével szabadított fel rengeteg időt az ügyvezető számára, és mélyítette el a felelősségvállalást, lojalitást a munkavállalókban egy építőipari cégnél.
A díj győztese, Marhefka István, a CareerCompass alapító ügyvezetője saját szavaival mesél arról, hogy szerinte mivel érdemelte ki a Kagylódíj kisvállalati kategóriájának első helyezését. Szervezetfejlesztési változtatásai elsősorban azt a célt szolgálták, hogy az ügyvezető ne egyedül vigye a hátán a céget, több szabadideje legyen (például ne kelljen hétvégén is dolgoznia), és a dolgozók is nagyobb felelősséget vállaljanak. A küldetés sikerült, részletek a videóban: 

A Kagyló Díjról: 

Egy szervezet fejlesztése során a probléma mélyére kell ásni, hogy rátaláljunk a megoldásra - ahogy a tenger mélyén az igazgyöngyre. Az el Camino jelképeként a kagyló nemcsak az igazgyöngyöt, hanem egy rögös utat is jelképez, mely minden szervezetfejlesztési projektet jellemez.

A Kagyló Díjat 2018-ban alapította meg egy szakmai zsűri, melynek tagjai HR és kommunikációs szakemberek, akik jelenlegi pozícióikból adódóan is, közelről érintkeznek a HR aktuális kihívásaival és dolgoznak együtt szervezetfejlesztőkkel vagy alkalmaznak saját módszereket szervezetükön belül. Céljuk, hogy a fejlesztési munkát és elért eredményeket láthatóvá tegyék a szervezetek számára is, összegyűjtsék és díjazzák a szakma kiemelkedő teljesítményeit, és egyfajta találkozási pontot hozzanak létre a szakma közösségének.

Kategóriák

I. kategória: Nagyvállalati szervezetfejlesztési projekt (250+ munkavállaló)

II. kategória: Középvállalati szervezetfejlesztési projekt (50-250 munkavállaló)

III, kategória: Kisvállalati szervezetfejlesztési projekt (0-50 munkavállaló)