hero
hrpwr.hu 2021. október 15. 18:12
A KPMG másfél milliárd dolláros befektetéssel tesz azért, hogy ügyfelei fenntarthatósági törekvéseit támogassa
A folyamatban lévő több milliárd dolláros programja részeként a KPMG a következő 3 évben globálisan 1,5 milliárd dollárt fektet be ESG-stratégiája megvalósításába. A program célja, hogy a társaság és tagvállalatai – köztük a KPMG magyarországi vállalatai – a lehető leghatékonyabban támogathassák ügyfeleik fenntarthatósági törekvéseit.

A stratégia 5 kiemelt területre fókuszál:

Innovatív megoldások: A legfontosabb ezek közül az új megoldások fejlesztése és a már létező megoldások továbbfejlesztése. Ezt a feladatot a világszerte felállított 5 új dekarbonizációs és ESG tanácsadási központ végzi, ezek közül három – amerikai, ázsiai és európai székhellyel – közvetlen hozzáférést biztosít az ügyfeleknek az új megoldásokhoz. 

A fejlesztés kiemelt területe a KPMG Climate IQ nevű digitális eszköze, amely segíti az ügyfeleket a klímaváltozás okozta kockázatok és lehetőségek azonosításában. A társaság a tanácsadás mellett az ESG-szempontú könyvvizsgálati szolgáltatásokat is specifikus technológiai megoldásokkal támogatja.

Saját készségek és képességek: A KPMG tagvállalatainál világszerte 227.000 fő dolgozik. Ők valamennyien igénybe vehetik a KPMG ESG-képzéseit, hogy a könyvvizsgálat és a tanácsadás minden területét átjárja a fenntarthatóságot támogató szemlélet. A képzési programot a cég a Cambridge-i Egyetem Judge Üzleti Iskolájával (University of Cambridge Judge Business School) és a New York-i Egyetem Stern Üzleti Iskolájának vezetőképző programjával (New York University -NYU- Stern School of Business Executive Education Program) szoros együttműködésben alakítja ki és valósítja meg.

Fejlődő országok támogatása: A másfél milliárdos program keretében a társaság Emerging Markets Accelerators néven külön programot indít a kelet-mediterrán térség, Afrika, az ázsiai csendes-óceáni térség és Latin-Amerika fejlődő országai számára.

Partnerségek és együttműködések: A stratégia részeként a KPMG együttműködik olyan nemzetközi szervezetekkel is, mint az UNESCO, az Enactus és a Global Reporting Initiative. Már élő partneri kapcsolatain – Google Cloud, Microsoft, ServiceNow – keresztül a KPMG olyan közös megoldásokat fejleszt, amelyekkel ügyfelei adatalapú döntéshozatalra támaszkodhatnak ESG-stratégiájuk kialakítása és implementálása során.

Társadalmi jelenlét: A KPMG ezen túl kampányt is indít „A fenntartható jövő hangjai” címmel. Ebben platformot kínál már ismert és új gondolkodók szemléletének népszerűsítésére, nyilvánosságot teremtve ezzel olyan kritikus problémák megvitatásának, mint a klímaváltozás, vagy a nemek közötti- és a faji egyenlőség.

++++

Bill Thomas, a KPMG globális elnöke és vezérigazgatója szerint: „Ami működött a múltban, az nem fog működni a jövőben. A világ számos fronton szembesül válságokkal, ezért helyeztük a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási menetrendet minden tevékenységünk középpontjába. Az ESG áthatja majd egész globális szervezetünket: attól kezdve, hogy képessé tesszük munkatársainkat a pozitív változás előmozdítására, egészen az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokig és a kulcsfontosságú érdekeltekkel kötött partnerségekig. A KPMG rendelkezik olyan globális léptékkel, szakértelemmel, technológiával és kapcsolatrendszerrel, amelyekkel ügyfeleink felülkerekedhetnek bolygónk és társadalmunk kihívásain.”

Rakó Ágnes, a magyarországi KPMG ESG témákért felelős partnere azt nyilatkozta „Természetesen mi Magyarországon is aktívan részt veszünk ebben a folyamatban, segítve a hazai vállalatokat is ESG céljaik lefektetésében és elérésében. Az a magas fokú szakértelem, amely Budapesten rendelkezése áll, lehetőséget ad arra, hogy a hazai ESG-vezérelt változás motorja legyünk.”