Új HR-igazgató az eMAG és az Extreme Digital egyesült csapatának élén
Július elsejétől Heiszmann Henrietta, az Extreme Digital korábbi humánerőforrás igazgatója felel a fúziós, stratégiai és operatív HR-funkciók ellátásáért mind az eMAG Magyarországnál, mind az Extreme Digitalnál.

Heiszmann Henrietta három évvel ezelőtt csatlakozott az Extreme Digital menedzsmentjéhez, amelyben a legfontosabb feladata az volt, hogy nemzetközi szinten segítse a vállalat növekedését és pozíciójának megőrzését. Heiszmann Henrietta tízéves tapasztalattal rendelkezik a szervezetfejlesztés és a változásmenedzsment területén, amelyet egyebek mellett a Lufthansa Systems és az IBM cégek budapesti és frankfurti kirendeltségein szerzett meg.

Új pozíciójában Heiszmann Henrietta már együttesen felel majd az eMAG Magyarország és az Extreme Digital csapataiért. Mindkét márka dolgozóit támogatni fogja a fúziós-, stratégiai és operatív HR-funkciók ellátásával.

Az egyesülő márkák közös humánerőforrás-csapata a következő hónapokban fog felállni, amely egyaránt támogatni fogja a többi osztály működését személyi ügyekben, fejlesztési programokban és az employer branding területén is.

Az eMAG Magyarország és az Extreme Digital tavaly jelentette be fúziós szándékát, amelyet az év végén a Gazdasági Versenyhatóság is jóváhagyott. Bár az összeolvadást követően mind az eMAG, mind az Extreme Digital márkák tovább élnek, a mögöttük álló vállalat egyesülése már megkezdődött. Az üzemeltetési, beszerzési és marketingosztályok már közös irányítás alatt működnek, az eMAG pedig június közepén a budapesti Erzsébet körúton megnyitotta első offline üzletét is, amelyet idén még legalább két újabb bolt követ majd Budapesten, illetve Pécsett.

Az eMAG 2019 márciusában jelentette be, hogy összeolvad a magyarországi e-kereskedelem másik meghatározó szereplőjével, az Extreme Digitallal. A fúzióval egy 600 dolgozót foglalkoztató, 80 milliárd forint nettó árbevételű vállalat jön létre a magyar piacon, a cél ennek megháromszorozása öt éven belül.  Az eMAG magyarországi leányvállalata online kereskedőből nemrég hibrid modellre váltott első budapesti üzletének megnyitásával.