Az utolsó utáni órában vagyunk

Az utolsó utáni órában vagyunk

Politikus ritkán vállalkozik arra, hogy tudományos ismeretterjesztő szakkönyvet írjon. Dorosz Dávid Az idő szorításában című kötete egyszerre olvasmányos és felkavaró: arra keresi a választ, hogyan kerüljük el a globális összeomlást. Drámai adatokkal bizonyítja, hogy az emberiségnek már csak néhány éve van arra, hogy radikális, gyors döntésekkel csökkentse a klímakatasztrófa veszélyét. Hangsúlyozza az egyéni felelősségünket is, és gyakorlati tanácsokat ad a mindennapokhoz. Például a túlfogyasztás csökkentésével nemcsak a természetet óvhatjuk, de egészségesebben, boldogabban is élhetnénk. A szerző geopolitikai elemző, Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese, és arról is kérdeztük őt: miként változtatta meg saját életmódját?

Kétféle embertípus van, és ez a halál közelében egyértelműen megmutatkozik

Kétféle embertípus van, és ez a halál közelében egyértelműen megmutatkozik

Dr. Márky Ádám, Magyarország első életmódorvostan szakorvosa egykor az ENSZ főtitkára akart lenni, de inkább mentős lett. A gyógyításnál is jobban érdekli a betegségek megelőzése. Szakterülete a vállalatok egészségkultúrájának kialakítása. Úgy véli, a pszichológiai rugalmasság, a mindfulness szupererő lehet a 21. században.

Három és fél év Malajziában megváltoztatja az embert…

Három és fél év Malajziában megváltoztatja az embert…

Horváth Irma többéves európai és ázsiai tanárképzési karrier után, 2014-ben tért vissza Budapestre, és pályát módosított. Ma már nemzetközi szinten jegyzett közösség- és csapatépítő coach, saját vállalkozásában multinacionális cégeknek, startupoknak és nonprofit szervezeteknek teremt bizonságos és szórakoztató teret arra, hogy tartós változásokat érjenek el. Két gyermek édesanyjaként nagykövete a Magyar Mompreneurs (vállalkozó anyukák) közösségének, amelyet idén Women Power-díjjal tüntettek ki.