Mondhatunk-e nemet az utasításra?

Mondhatunk-e nemet az utasításra?

A munkáltató egyik legfontosabb jogosultsága a munkaviszonyban, hogy a munkavállalónak utasítást adhat a munkavégzés körében. Az utasításokat a dolgozó főszabály szerint köteles követni és betartani. Egyes esetekben előfordulhat azonban, hogy a munkavállaló megtagadhatja, vagy akár köteles megtagadni az utasítást. Milyen következményekkel jár, ha a munkavállaló nem tesz eleget az utasításnak? Megtagadhatja a munkavállaló az utasítás teljesítését?

Túlórázhat-e ma a dolgozó, ha holnap esküvője lesz?

Túlórázhat-e ma a dolgozó, ha holnap esküvője lesz?

A munkaviszonyban a munkáltató rendkívüli munkaidőben való munkavégzést rendelhet el. Előfordulhat azonban, hogy a munkavállaló nem kíván túlórázni. Ebben a helyzetben felmerül a kérdés: jogszerűen megtagadhatja-e a munkavállaló a túlórában való munkavégzésre való utasítást? Milyen hátrányos következménye lehet a rendkívüli munkavégzés megtagadásának? Dr. Szabó Gergely ügyvéd a HR Blogon tette közzé a fontos tudnivalókat. 

Erre az 5 dologra ügyelj, ha GYED/GYES után visszatérőt foglalkoztatsz

Erre az 5 dologra ügyelj, ha GYED/GYES után visszatérőt foglalkoztatsz

A GYES-ről vagy GYED-ről a munkahelyre visszatérő munkavállaló foglalkoztatását gyakran bizonytalanság kíséri mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről. Milyen munkakörbe és milyen bérrel jöhet vissza a munkavállaló? Van-e felmondási védelem? Mikor kell kiadni a felhalmozódott szabadságot? Nézzünk most meg 5 dolgot, amiről érdemes tudnia mind a munkába visszatérő munkavállalónak, mind az őt foglalkoztató munkáltatónak. A HR Blog munkajogi szakértőjének tanácsai.