hirdetés

VIDEÓ

„Mindennap megkérdezem a csapattagjaimtól, hogy hogy vannak”

Szőke Ildikó, az Európai Központi Bank Talent Management területének vezetője egyik video callból a másikba esik be. Rengeteg a feladata, ami egyrészt a járványhelyzet miatti pluszfeladatokból fakad, másrészt abból is, hogy minden folyamatot újra kellett gondolni és a működtetést az új helyzethez igazítani.

„Most látjuk, hogy tulajdonképpen minden megoldható az irodai környezet nélkül is, és ugyan mindenkinek nagyon hiányzik a személyes kontaktus, sok mindent meg fogunk tartani a jövőben a most bevezetett gyakorlatok közül. Érzékeljük például, hogy nincs szükség olyan sok személyes meetingre, sőt a külföldi utazások egy része is megoldható virtuálisan. Ebben biztos, hogy van hatékonysági tartalék a jövőre nézve” – mondja a videóinterjúban.

Ami az új helyzetben való vezetést illeti, a legnehezebb feladat az, hogy hogyan lehet egyben tartani egy csapatot otthonról. Ehhez egy online toolkitet dolgoztak ki. Például rövid videókkal, hasznos tippekkel támogatják a vezetőket az új helyzetben. Maximálisan rugalmasak azon munkavállalók esetében, akikre most egyszerre szakadt rá a háztartás és a gyerekek egész napos felügyelete is a munka mellett. Ők rugalmasan oszthatják be a munkaidejüket, vagy akár kezdeményezhetik a csökkentését.

A csoportkohéziót Ildikóék úgy tartják meg, hogy minden nap tartanak egy online megbeszélést, ami azzal indul, hogy mindenki elmondja, hogy érzi magát, milyen nehézségei vannak. Még a hagyományos közös havi egyszeri reggelizés is megtartható virtuálisan, és a home-office selfikből is készült egy montázs.

A szakember szerint a jelenlegi helyzet vezetők és munkatásak számára egyaránt jelentős kihivás, és nagyfokú rugalmasságot, adaptációs képességet kíván mindenkitől. Az interjút itt lehet megnézni:

A beszélgetés dátuma: március 24.
 

Gábor Fanni, Főszerkesztő, Üzlet és Pszichológia - hrpwr.hu
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés