hirdetés

Koronavírus best practice

Karanténmegoldások az NN Biztosítónál

Rendszeres, strukturált kommunikáció a bizonytalanság ellen, online aktivitások, hogy a munkatársak azt érezhessék, nincsenek egyedül, és bármikor felhívható pszichológus biztosítása minden munkavállalónak: Jurecska Andrea, az NN Biztosító toborzási és employer branding vezetője mesélt nekünk arról, hogy mi minden történt náluk március közepe óta.

A kialakult helyzetben első lépésként krízismunkacsoportokat állítottak fel, hogy biztosítsák a fókuszt és a kiemelt prioritást a legfontosabb témáknak.

Marketinges, kommunikációs és HR-es kollégáik összefogva kialakítottak egy olyan rendszeres, strukturált kommunikációs tartalmat, amellyel informálni tudják a kollégákat a történésekről. Új hírlevélstruktúrát ütemeztek be, és a hírleveleket azóta is meghatározott időpontokban küldik ki a munkatársaknak, hogy ezzel is ki tudjanak alakítani egyfajta biztonságérzetet ebben a bizonytalan helyzetben.

Online aktivitásokat is elindítottak: Q&A-alkalmakat biztosítanak a kollégáknak, ahol meghatározott témákban lehet kérdezni a board tagoktól (például volt már HR-es Q&A vagy a contactless salesszel foglalkozó alkalom is). Azt tapasztalták, hogy a tematikus kérdezési lehetőség sokkal célravezetőbbnek bizonyul, mint ha általános Q&A-t hirdetnek meg.

Vezetőiknek elindítottak egy tréningsorozatot, amely a távoli menedzsment kihívásaira fókuszál team coaching módszertannal. Indítanak emellett egy olyan szolgáltatást is, ahol a kollégák pszichológusokat hívhatnak fel bármilyen magánéleti vagy szakmai, például a munkaszervezéssel kapcsolatos kérdéssel. Ezt minden munkatársnak elérhetővé teszik.

Minden egyes aktivitás után egy rövid kérdőívet küldenek ki a kollégáknak, ezáltal folyamatos párbeszédet tartanak fent velük, és a visszajelzéseiket folyamatosan beépítik.

Az eddigi visszajelzések alapján a vezetők a vezetői coachingot értékelték leginkább, mert azt az érzést váltotta ki belőlük, hogy nincsenek egyedül, hogy természetesek a problémák, amikkel napi szinten küzdenek, és hogy ezekre lehet megoldás; de a HR-hírlevelükben folyamatosan kiküldött programajánlókat is nagyon szeretik a munkatársak.

Az interjút itt lehet megnézni:

 

Hogyan támogassuk, irányítsuk, motiváljuk a csapatot otthonról?

Home Office - Vezetési pszichológia - Végh József klinikai pszichológussal, volt túsztárgyalóval

2x45 perces élő, interaktív webinárium

A HRPWR.HU és az Üzlet & Pszichológia szaklap bemutatja az első vezetőknek szóló, online, interaktív webkonferenciáját!

Amit egy volt rendőrségi kríziskezelő, túsztárgyaló pszichológus tud, az pont az, hogy stresszhelyzetben, ráadásul távolról hogyan, milyen eszközökkel lehet hatni egy másik emberre. Végh József több évtizedes tapasztalata alapján rengeteg olyan tudást halmozott fel, ami a mostani helyzetben hasznos egy vezetőnek. Az élő workshop során olyan eszközöket mutat be, melyek segítségével egy vezető hatékonyabban tud jelen helyzetben is támogatni, irányítani, motiválni. A délelőtti előadást egy délutáni közös elemzés, értékelés, kérdezz-felelek blokk követ.

Előadó: Végh József, klinikai pszichológus, volt túsztárgyaló, TA szervezeti változást kezelő tréner

Időpont: május 15. péntek
               délelőtti szekció: 10.00 - 10.45
               délutáni szekció: 14.00 - 14.45

Részvételi díj: 11 000 Ft + Áfa/fő

Regisztráció: A jegyvásárlásért ide kattints!
További információk és csoportos kedvezmény itt.

Gábor Fanni, főszerkesztő, Üzlet és Pszichológia - hrpwr.hu
a szerző cikkei

Farkas Nóra, hrpwr.hu
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Szerkesztőségi, független vagy márkázott podcastok, videók, dokusorozatok versenye.

hirdetés