hirdetés

Világkörkép

Izraelben a cyber-biztonság, egészségtechnológia és az edukáció hasít

Világkörkép rovatunkban külföldön élő HR-szakembereket kérdezünk arról, hogy őket személy szerint hogyan érinti az aktuális helyzet, és hogyan látják, merre mozdul a munkaerőpiac. A sorozat második szereplője Beck Petra, az izraeli UpstarHR társtulajdonosa, akinek elsősorban a startup-IT piacra van rálátása. 

Beck Petra, az UpstarHR társtulajdonosa, elsősorban IT-szakemberek közvetítésével foglalkozik a startup szegmens felé. A Koronavírus okozta válság első heteiben még nem érzékelte a piac teljes leállását, az IT szakemberek még mozgásban voltak, történtek felvételek, ám mára már megálltak ezek a felvételek. A nagyobb cégek is elsősorban a megtartásra fókuszálnak. 

A krach ellenére azért vannak olyan iparágak, ahol nem állt meg az élet, az egészségtechnológiával, cyber-biztonsággal, online edukációval és a közösségi mentális egészséggel foglalkozó startupok jelenleg is sokat dolgoznak. 

Az izrealiek helyzete annyiban speciális az európaiakhoz vagy amerikaiakhoz képest, hogy ők a békés mindennapjaikat is egy fenyegetettség, egy háborús készültség állapotában töltik, szinte mindig megoldásra készen egy nehéz helyzetre, így Petra ezt az optimizmust is érzékeli, ott élve.

Meglátása szerint a koronahelyzet lefutása után a piac olyan képességeket fog értékelni, amiket korábban kevésbé tartott kiemelten fontosnak: úgy, mint például a virtuális kommunikációs készséget, az önálló munkavégzést, a teljesítményorientáltságot és az időmenedzsmentet. 

A beszélgetésre április elején került sor. Az interjút itt lehet meghallgatni:  

 

Gábor Fanni, Főszerkesztő, Üzlet és Pszichológia - hrpwr.hu
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Szerkesztőségi, független vagy márkázott podcastok, videók, dokusorozatok versenye.

hirdetés