hirdetés
hirdetés

Miért? Hogyan? Hová?

Ezért vágunk bele a karrierváltásba: toronymagasan vezet egy szempont

Kik és miért váltanának karriert? Milyen szempontok alapján tervezik az új életüket? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ legfrissebb online felmérésükben a Karrier-újratervezés workshop és előadás szervezői.

Mai felgyorsult digitális világunkban sok más területhez hasonlóan a munkaerőpiac is folyamatosan átalakulóban van. Szinte egyik napról a másikra jönnek létre új munkakörök vagy tűnnek el teljes szakmák a piac igényeihez igazodva. Mindezekhez a folyamatokhoz nehéz munkavállalóként alkalmazkodni, főként egy olyan kulturális környezetben, ahol a munkavállalók nagy része még mindig bátortalan abban, hogy munkahelyet, ahhoz pedig még inkább, hogy karriert váltson. Az alábbiakban összefoglaljuk a Karrier-újratervezés előadás kapcsán készült online felmérés legfontosabb megállapításait.

1. A nők gyakrabban fordulnak szakemberhez tanácsért karrierjük újratervezésekor.

Az online felmérés alapján jellemzően a nők azok, akik külső segítséget vesznek igénybe azokban az élethelyzetekben, ahol komoly változási kihívásokkal kell, hogy szembenézzenek.
„Tapasztalataim szerint Magyarországon a nők korosztálytól és beosztástól függetlenül bátrabban fordulnak tanácsadóhoz különböző karrierhelyzetekben, míg a férfiaknál ez az igény jellemzően inkább multinacionális nagyvállalatok felsővezetőinél merül fel, ahol coaching már a vállalati kultúra szerves része. Nagyon fontos lenne, hogy a férfiak is tudatosan tervezzenek és váltsanak, hiszen az ő esetükben szintén igaz, hogy 2–3 szakmát is el kell sajátítaniuk a közel 50 év munkával töltött időszak alatt” – emelte ki Kertész András, coach, a Karrier-újratervezés workshop előadója.

2. Az Y generáció keresi legaktívabban az új kihívásokat.

A jelenlegi munkaerőhiányos gazdaságban, ahol hatalmas verseny folyik a jól képzett, tájékozott munkavállalókért, a munkáltatóknak figyelembe kell venniük a különböző generációk (baby boomerek, X, Y és Z generációk) eltérő igényeit és elvárásait. A mostani felmérés érdekes tanulsága például, hogy az Y generáció tagjainak már természetes, hogy 2 évente munkahelyet váltanak, talán éppen ezért ők képviseltették a legnagyobb számban magukat ebben a kutatásban. A válaszadók 70,8%-a szenior pozícióban dolgozik, a junior pozíciót betöltők 24,7%-ban képviseltették magukat, és 4,4%-nyi pályakezdő gondolkodik a karrierváltáson. A kitöltők közel felét adták a 31–40 közötti korosztály tagjai (47,1%). A most leginkább aktív, vezető beosztásokban dolgozó X generáció (a válaszadók 34,5%-a) tagjainak bár nem ez a megszokott terepük, de szintén fel kell készülniük az új trendekre.
„Az 50+ évesek korosztálya csekély, 2,3%-os arányban vett részt a kutatásban, ami jól mutatja, hogy nem ismerik igazán a munkaerőpiac trendjeit vagy nem akarnak tudomást venni ezekről. Ugyanakkor van közöttük is egy szűk réteg, akik akarnak váltani, akik számára érték az élethosszig tartó tanulás és a munka is” – tette hozzá Kertész András.

3. Az anyagiaknál fontosabb a munka-magánélet egyensúlya, a saját vállalkozás és a hivatás megtalálása.

Az álomkarrier eléréséhez toronymagasan a munka-magánélet egyensúly volt legfontosabb szempont a felmérés kitöltői körében, ezt követi csak az ,,én legyek a saját magam főnöke” aspektus, de szintén megtalálható a döntő okok között, hogy sokan nem találták még meg a hivatásukat, vagy kiégtek az aktuális pozícióikban. Érdekes, hogy csak mindezek után jönnek a piszkos anyagiak. Sokan azonban az anyagi biztonságot is hajlandóak beáldozni, hogy olyanba foghassanak, amit igazán szeretnek csinálni

4. A többség karrierkönyvekhez és tippekhez vagy barátaihoz fordul segítségért, ha karrierváltásról van szó.

A tájékozódás szempontjából a válaszadók 70,8%-a cikkekből és könyvekből olvasva jut hozzá a karrierváltással kapcsolatos hasznos információkhoz, a baráti tanács pedig a második leggyakoribb forrás, ahová az emberek fordulnak, ha segítségre van szükségük. Emellett egyre többen nyitottak a szakmai programok és előadások iránt is, legyen szó akár állasbörzéről, karrierexpóról vagy éppen workshopról.

A Karrier-újratervezés workshopot és előadást szeptember 25-én immár harmadik alkalommal rendezik meg, az eseményről bővebben itt lehet tájékozódni.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! Apex Toplistás pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2021. április 16.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés