hirdetés
hirdetés
hirdetés

The Pregnancy Pause

A világon a legfontosabb állás, mégsem szerepelt a CV-kben. Eddig.

Az anyává válás a legtöbb nő életében a karrierépítés szempontjából komoly törést jelent. Nemcsak az új szereppel járó kihívásokból adódóan, hanem a szó szoros értelmében az addig épített karrierútnak hirtelen végeszakad, és ki tudja, mikor folytatódik tovább. Ez pedig több szempontból is megnehezíti az anyák számára a munka világába való reintegrációt.

Ha az önéletrajzunkra, vagy a LinkedIn profilunkra gondolunk, egyértelmű, hogy minden fontosabb és relevánsabb pozíciót feltüntetünk azokban, így igyekszünk érzékeltetni folyamatos fejlődésünket és előmenetelünket. A nagy kihagyások és szünetek nemkívánatos elemek a LinkedIn profilukban.

De mi a helyzet az anyasággal? Itthon akár három évet is „elvehet” egy nő klasszikusan értelmezett szakmai életútjából a szülési szabadság, még sincs feltüntetve egy CV-ben vagy LinkedIn profilon sem. Holott, azok a nők, akiknek az önéletrajzában kisebb-nagyobb szünetek találhatók, és ezt nem magyarázzák semmivel, kevesebb eséllyel nyernek el egy új pozíciót, mint azok a társaik, akiknek van magyarázata a kihagyásra.

Mostantól azonban nem kell, hogy a szülési szabadság tátongó űrként jelenjen meg a CV-ben. Egy New York-i kreatív ügynökség azt tűzte ki zászlajára, hogy társadalmi szinten átformálja a közvéleményt a szülési szabadsággal kapcsolatban, hogy az anyáknak legyen lehetősége büszkén vállalni, hogy karrierépítésük új anyai szerepüknek köszönhetően került átmenetileg parkolópályára.

 

Ezért hozták létre a The Pregnancy Pause-t, a fiktív vállalatot, amelyet minden anyuka bátran megjelölhet LinkedIn-en a munkahelyeként, arra az időre, míg gyermekével otthon tartózkodik. Ezzel próbálják segíteni, hogy a szülési szabadságon lévő anyáknak könnyebb legyen a visszatérés a munka világába, a világon bárhol.

Az anyaság egy teljes munkaidős állás. Vállald büszkén te is az önéletrajzodban!

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés