hirdetés
hirdetés

The Pregnancy Pause

A világon a legfontosabb állás, mégsem szerepelt a CV-kben. Eddig.

Az anyává válás a legtöbb nő életében a karrierépítés szempontjából komoly törést jelent. Nemcsak az új szereppel járó kihívásokból adódóan, hanem a szó szoros értelmében az addig épített karrierútnak hirtelen végeszakad, és ki tudja, mikor folytatódik tovább. Ez pedig több szempontból is megnehezíti az anyák számára a munka világába való reintegrációt.

Ha az önéletrajzunkra, vagy a LinkedIn profilunkra gondolunk, egyértelmű, hogy minden fontosabb és relevánsabb pozíciót feltüntetünk azokban, így igyekszünk érzékeltetni folyamatos fejlődésünket és előmenetelünket. A nagy kihagyások és szünetek nemkívánatos elemek a LinkedIn profilukban.

De mi a helyzet az anyasággal? Itthon akár három évet is „elvehet” egy nő klasszikusan értelmezett szakmai életútjából a szülési szabadság, még sincs feltüntetve egy CV-ben vagy LinkedIn profilon sem. Holott, azok a nők, akiknek az önéletrajzában kisebb-nagyobb szünetek találhatók, és ezt nem magyarázzák semmivel, kevesebb eséllyel nyernek el egy új pozíciót, mint azok a társaik, akiknek van magyarázata a kihagyásra.

Mostantól azonban nem kell, hogy a szülési szabadság tátongó űrként jelenjen meg a CV-ben. Egy New York-i kreatív ügynökség azt tűzte ki zászlajára, hogy társadalmi szinten átformálja a közvéleményt a szülési szabadsággal kapcsolatban, hogy az anyáknak legyen lehetősége büszkén vállalni, hogy karrierépítésük új anyai szerepüknek köszönhetően került átmenetileg parkolópályára.

 

Ezért hozták létre a The Pregnancy Pause-t, a fiktív vállalatot, amelyet minden anyuka bátran megjelölhet LinkedIn-en a munkahelyeként, arra az időre, míg gyermekével otthon tartózkodik. Ezzel próbálják segíteni, hogy a szülési szabadságon lévő anyáknak könnyebb legyen a visszatérés a munka világába, a világon bárhol.

Az anyaság egy teljes munkaidős állás. Vállald büszkén te is az önéletrajzodban!

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk augusztus 6-án online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdeti lehetőség, ingyen szövegezés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés