hirdetés
hirdetés

The Pregnancy Pause

A világon a legfontosabb állás, mégsem szerepelt a CV-kben. Eddig.

Az anyává válás a legtöbb nő életében a karrierépítés szempontjából komoly törést jelent. Nemcsak az új szereppel járó kihívásokból adódóan, hanem a szó szoros értelmében az addig épített karrierútnak hirtelen végeszakad, és ki tudja, mikor folytatódik tovább. Ez pedig több szempontból is megnehezíti az anyák számára a munka világába való reintegrációt.

Ha az önéletrajzunkra, vagy a LinkedIn profilunkra gondolunk, egyértelmű, hogy minden fontosabb és relevánsabb pozíciót feltüntetünk azokban, így igyekszünk érzékeltetni folyamatos fejlődésünket és előmenetelünket. A nagy kihagyások és szünetek nemkívánatos elemek a LinkedIn profilukban.

De mi a helyzet az anyasággal? Itthon akár három évet is „elvehet” egy nő klasszikusan értelmezett szakmai életútjából a szülési szabadság, még sincs feltüntetve egy CV-ben vagy LinkedIn profilon sem. Holott, azok a nők, akiknek az önéletrajzában kisebb-nagyobb szünetek találhatók, és ezt nem magyarázzák semmivel, kevesebb eséllyel nyernek el egy új pozíciót, mint azok a társaik, akiknek van magyarázata a kihagyásra.

Mostantól azonban nem kell, hogy a szülési szabadság tátongó űrként jelenjen meg a CV-ben. Egy New York-i kreatív ügynökség azt tűzte ki zászlajára, hogy társadalmi szinten átformálja a közvéleményt a szülési szabadsággal kapcsolatban, hogy az anyáknak legyen lehetősége büszkén vállalni, hogy karrierépítésük új anyai szerepüknek köszönhetően került átmenetileg parkolópályára.

 

Ezért hozták létre a The Pregnancy Pause-t, a fiktív vállalatot, amelyet minden anyuka bátran megjelölhet LinkedIn-en a munkahelyeként, arra az időre, míg gyermekével otthon tartózkodik. Ezzel próbálják segíteni, hogy a szülési szabadságon lévő anyáknak könnyebb legyen a visszatérés a munka világába, a világon bárhol.

Az anyaság egy teljes munkaidős állás. Vállald büszkén te is az önéletrajzodban!

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! Apex Toplistás pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2021. április 16.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés