hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiválasztási praktikák

Vedd fel a hozzáállásáért, aztán jöhet a szaktudás!

A kiválasztásnál ne a CV-t, a papírokat és az álláskeresői profilt nézzük, de még csak ne is azt, hogy tud-e válaszolni az interjún neki feltett kérdéseinkre, mert valójában egészen más dolgok számítanak – fejti ki a LinkedIn-en közzétett bejegyzésében Oleg Vishnepolsky, a DailyMail Online és a Metro.Co.Uk technológiai vezetője. Hogy mire alapozza ezt a merész tanácsát, a cikkből kiderül. Oleg Vishnepolsky LinkedIn-bejegyzéseit 70 millióan olvassák, és több mint 500 000 követője van.

"Hiring managerként megtanultam, hogy minden egyes CV és LinkedIn-profil mögött egy valóságos személy rejtőzik.

És mindenkinek van egy háttértörténete. Ne ítélkezzenek olyasvalaki fölött, akinek nem ismerik a sztoriját!"

Ne a diplomát nézd!

"A legjobb alkalmazottaim közt olyanok is akadnak, akiknek nincsen diplomájuk. Ne értsenek félre: értékelem az iskolázottságot. Amit nem értékelek, az csak az, ha kizárólag az elvégzett iskolákra alapozzuk a döntést.

Egyszer felvettem egy embert, nevezzük Joe-nak. Nem volt diplomája. A szüleinek nem volt pénzük arra, hogy egyetemre küldjék. Így hát otthon maradt, és dolgozni kezdett, hogy a húga befejezhesse a középiskolát.

Ő lett a legjobb project manager, akivel valaha együtt dolgoztam.

Az embert nézzék a kiválasztásnál, ne a végzettséget!"

Te tudsz válaszolni az ő kérdéseire?

"Volt egy jelölt, aki az interjún egyik kérdésemre sem válaszolt. Aztán szerepet cseréltünk, és én egy kérdésre se tudtam válaszolni azok közül, amiket ő tett fel nekem. Szerződtettem, és személyében az egyik legjobb alkalmazottat ismertem, meg, akivel valaha is találkoztam."

A munkatapasztalat nem a legfontosabb

"Egy másik jelöltnek, akivel találkoztam, nem volt semmilyen munkatapasztalata, mindössze egy darab egyetemi diplomát tudott felmutatni. Senki nem akarta alkalmazni.

Felkészülten érkezett az interjúra: minden tudott, amit csak tudni lehetett a vállalatunkról, a termékeinkről – és még számos javaslata is volt új termékekkel kapcsolatban.

Kockáztattam, és felvettem. Junior minőségbiztosítási mérnökként kezdett nálunk, de csakhamar üzleti elemző lett belőle, később pedig egészen a termékmenedzseri pozícióig vitte. Ma egy vezető online vállalatnál dolgozik a termékmenedzsment fejeként.

Megláttam benne valamit, amit mások nem láttak: ez pedig a hozzáállás és a rátermettség volt.

Higgyenek a megérzéseiknek! Azok ugyanis tapasztalatokon és tényeken alapulnak", írja  Vishnepolsky. Ahogy azt az Atari alapítója, Nolan Bushnell is megmondta: „Vedd fel a szenvedélyéért és az energikusságáért – ugyanis minden másra ki lehet képezni...”

Egyetértesz? Ha egy teljesen más nézőpont és hozzáállás is érdekel, akkor itt találod dr. Robert Hogannel készült interjúnkat.

(forrás: LinkedIn Pulse)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés