hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tippek

Hol, mikor és hogy keresd a kék gallért?

A kékgalléros kifejezés mögött sok minden húzódik. Sokszor munkaerőhiány. Néha fogalmi zavar. És rengeteg különböző hivatás. És most már az internet is. Hol és milyen üzenettel találd meg  a fizikai, szak- vagy segédmunkásokat online a 21. században? Mutatjuk.

A SentiOne social listening ügynökség 39 konkrét állástípuson keresztül vizsgálta a 2017-es online álláskeresői és álláshirdetési trendeket. Ki? Hol? Hova? Milyen állást? Mikor? Egy kékgalléros kutatás Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, blogokon, fórumokon és weboldalakon – levont tanulságai.

 1.      Több mint 100 000 ajánlat, tripla esély 

2017-ben már közel 3x annyi állást hirdettek meg fizikai, segéd- és szakmunkás kategóriában a magyar nyelvű interneten, mint 2015-ben. Egészen pontosan 128 232 alkalommal került szóba ilyen típusú állásajánlat vagy álláskeresési hirdetés online. Egyértelmű tehát, hogy az internet egy valid platform a jövő munkavállalóinak megtalálására és edukálására. A Twitter ráadásul harmadik helyen szerepel a témában legtöbbször publikáló források listáján. Az elmúlt 365 nap adatait tekintve közel 8000 fizikai munkához kapcsolódó álláshirdetést tettek közzé itt a felhasználók. Ha szeretnéd, hogy az üzeneted jó és széles célcsoportnál landoljon, légy köztük te is. 

2.      Mi a legnépszerűbb munkakör?

Összesen 39 különböző állástípusra keresett rá a SentiOne social listening ügynökség kezdve a hegesztőtől a szobalányon keresztül a gyártósori munkatársig. A kutatás eredményeként kiderült, hogy melyik a TOP10 legtöbbször említett kékgalléros munkatípus a magyar neten az álláshirdetés és álláskeresés kontextusában. A listát toronymagasan vezetik a takarító, raktáros, asztalos, hegesztő, és kőműves állások. Azaz az internetes tartalmak mennyisége alapján ezekben a kategóriákban van a legtöbb és a leggyorsabb elhelyezkedési lehetőség - valamint a legtöbb érdeklődő, akiket el kéne érni…

 

3.      A legnagyobb hangú hirdetők, akiket érdemes követni

Facebookon ők a legnépszerűbb oldalak: Fizikia munka / Segédmunka Állások - profession.hu, Állástrend.hu, Szárnyas fejvadász, Pensum, kárpátapro.net, Magyar Közút Nonprofit Zrt..

A Twitteren pedig őket: Alex Ander, Monster Engineer Job, Ingyenhirdetes.ro.

Érdemes odafigyelni rájuk. Szélesebb online látókör egyenlő nagyobb esély. Egyrészt megismerhetjük, hogy mások milyen részleteket kommunikálnak egy-egy álláshirdetés során, valamint nyomon követhetjük a másik oldal reakcióit is: mire kérdeznek vissza a munkakeresők, mit akarnak még tudni, milyen típusú álláshirdetéseket kedvelnek és/vagy osztanak tovább a legnagyobb arányban stb.

 4.      Hétfőn és pénteken hirdess!

Csak az elmúlt negyedév adatai alapján is kristálytisztán látszik, hogy hétvégén jellemzően nincs álláshirdetés. Te se hirdess tehát, mert a közönséged valószínűleg nincs gép előtt. Ezt jelölik az ábrán végighúzódó vonalban látható zuhanások, melyek az esetek 90 százalékában szombaton esnek a mélypontra. Ez azt jelenti, hogy azon a napon nagyon kevés a kékgalléros állásokhoz kapcsolódó online interakció. Hétfőn és pénteken viszont nagyon is sok hirdetést publikálnak, ezt jelölik a csúcsok. Ilyenkor tehát kapcsolódj be te is a beszélgetésbe!

Vida Eszter, SeniOne
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés