hirdetés
hirdetés

5 kérdés

Derítsd ki, valódi innovátor vagy-e!

Napjainkban úton-útfélen innovátorokba botlunk – vagy legalábbis olyan emberekbe, akik ezt a címkét aggatták magukra. "Csodálkozom: ha csakugyan ennyi innovátor van körülöttünk, akkor vajon hogyhogy nem lett sokkal innovatívabb mára a világunk?" – teszi fel a kérdést Gijs van Wulfen, a designgondolkodás nemzetközi kulcsfigurája, befolyásos nemzetközi innovációs szakértő. Gijs egy checklistet is közzétett, amely segítségével most mindenki lemérheti, mennyire innovatív!

Az innovatívnak mondott ötletek 6/7-e soha nem kerül a piacra, mutat rá Gijs van Wulfen, majd felteszi a kérdést: ez elég gyanús, nem? Vajon megtörténhetne ez akkor, ha ezen ötletek mindegyike valóban innovatív lenne, és mindegyik igazi innovátorok fejéből pattant volna ki?

Íme Gijs van Wulfen innovátor-checklistje, amelynek segítségével kiderítheted, igazi innovátor vagy-e!

1. Kíváncsi vagy, és képes vagy előállni eredeti ötletekkel olyankor, amikor a többiek elakadnak?
2. Megvan benned a bátorság ahhoz, hogy egy-egy jó ötletért kockára tégy mindent a hétköznapi életedben, ideértve  a karrieredet, a megbecsültségedet és a pénzedet is?
3. A többiek hajlandóak követni téged olyankor, amikor egy eddig járatlan ösvényre vezeted őket?
4. Képes vagy arra, hogy elengedd, amihez mindaddig ragaszkodtál, és csavarj egyet az eredeti ötleteden, miután bebizonyosodott, hogy működésképtelen?
5. Nem tágítasz, és valóra váltod az ötletedet akkor is, ha mindenki azt mondja, lehetetlen véghezvinni, és az első hét alkalommal kudarcot vallottál vele?

Az igazi innovátor kreatív, kíváncsi, kellő kurázsival bír, kitartó, meggyőző és nyitott gondolkodású.
Nos, igazi innovátor vagy?

Gijs van Wulfen

Gijs van Wulfen nevéhez fűződik a FORTH innovációs módszer megalkotása. Ennek segítségével Gijs tanácsadóként abban segíti a vállalatokat, hogy képesek legyenek az innováció elindítására, egyben lefektessék egy innovációs szervezeti kultúra alapjait. Ha élőben is kíváncsi vagy a gondolataira, akkor itt a remek alkalom: február 19-én a „Merj fejlődni! – Út az innovációhoz” konferencián a magyar szakmai közönség is személyesen találkozhat a népszerű előadóval, aki a LinkedInen több mint 300 ezer követőt tudhat magáénak.

(forrás: LinkedIn)
hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés