hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szabó Elvira cikkei

#1
2018-11-08 12:00:00

„Valami bűzlik Dániában” - azt hiszem, ez a szállóige fejezi ki legjobban a játszmába gabalyodás érzését. Nem látni semmi nyilvánvalót, de mintha messziről, a mélyből valami zavarót szállítana a szél. Mit értünk játszmán és hogyan kezeljük? - kérdeztük Dr. F. Várkonyi Zsuzsa pszichológust, a téma hazai szakértőjét.

#2
2018-05-18 12:00:00

Kevés kiélezettebb konfliktus létezik annál, amikor emberéletekről, emberek testi épségéről van szó. Mintha ezekben a helyzetekben minden tényező összesűrűsödne, ami egy nehéz helyzetet kritikussá fokoz: az időfaktor, a másik fél személyisége, maga a tét. A túszügyek hazai szakértőjét, számos krízis megoldóját, Végh József túsztárgyalót, klinikai szakpszichológust és kriminálpszichológust kértük fel, ossza meg velünk történeteit, tapasztalatait.

#3
2017-12-01 12:00:00

Sonja Lyubomirsky, a boldogság és pszichés jóllét avatott ismerője és kutatója Boldogságmítoszok című könyvében rávilágít arra, hogy önmagában boldogtalanságforrás lehet, ha úgy érezzük, nem teljesítjük be a társadalom által sugallt elképzeléseket. A szerző a tudományos pszichológia aktuális eredményeit felhasználva rengeteg egyszerű megoldást mutat be, amivel – mítoszok ide vagy oda – kihozhatjuk a lehető legpozitívabb lelkiállapotot a körülményeinkből.

#4
2017-11-24 15:00:00

Gyakran tapasztaljuk, hogy kicsúszik a kezünkből a nap, kifolyik a kezünk közül az idő – hogy az elmúlt órákban sietve próbáltuk elintézni az elénk tornyosuló feladatokat, ám igyekezetünk eredménye csak kapkodás és ziláltság. Pedig ahhoz, hogy jobban kézben tartsuk a pillanatot, nem feltétlenül racionalizálás, hanem újfajta beállítódás szükséges.

#5
2017-10-25 13:21:00

A sportolók, akárcsak egy kiélezett üzleti szituáció résztvevői, éber, ám beszűkült tudatállapotban dolgoznak. Az edző vagy vezető figyelmének viszont széles spektrumot kell lefedni, és szavait tudatosan kell megválogatni, hiszen csatát eldöntő jelentőségűek lehetnek ezek a szavak. Interjú Imre Tóvári Zsuzsával, a magyar férfi vízilabda-válogatott ex-sportpszichológusával.

#6
2017-09-26 10:38:00

Pozicionálás, erőviszonyok, vezetői szerepért folytatott harc – ezek a helyzetek nemcsak a vállalati struktúra mindennapjaira jellemzők, hanem az óvodai udvarokon is jelen vannak. Vajon az óvodáskorú vezetők hogyan kerülnek az élre, milyen eszközökkel irányítják a csapatukat? Az ő világukba nyertünk bepillantást Kustra Erika és Tóthné Őze Erzsébet óvodapedagógusok vezetésével, akik 32, illetve 40 éves szakmai tapasztalatuk birtokában arról is beszéltek, mit tanulhatnak a felnőttek az egészen fiatal korosztálytól.

#7
2017-09-11 14:52:00

Ahány színtér életünk színpadán, annyi szerep, de a szerteágazó repertoár egy ponton túl nem színesíti, inkább szétzilálja a személyiséget. Ugyanakkor a túl kevés szerep börtönbe zár minket… Mi az ideális, és hogyan egyeztessük szerepeinket? Interjú dr. Bagdy Emőke pszichoterapeutával.

#8
2017-09-11 14:44:00

„Ne menj el, mesélj” - / (így nem szökik rá hirtelen az éj) / s míg kis szive nagyon szorongva dobban / tán ő se tudja, mit is kiván jobban / a mesét-e, vagy azt, hogy ott legyél’ – e sorok József Attila Thomas Mann üdvözlése című verséből származnak, de ott kavarognak minden kisgyerek érzéseiben. Vajon mit tehet a szülő, az anya, aki úgy érzi, menten szétszakad, hogy gyermekének és munkájának egyaránt eleget tegyen? Tardos Anna pszichológussal jártuk körül a kérdést.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
hirdetés

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

hirdetés