hirdetés
hirdetés

Balázs Zsuzsanna cikkei

#1
2019-07-04 08:00:00

Nem igaz, hogy derűsebbek lennének azok, akik gyakran mosolyognak, mint azok, akik nem erőltetnek magukra jó kedvet, ha nincs rá semmi okuk – döntött meg egy évszázados elméletet az Amerikai Pszichológiai Társaság lapjában három amerikai pszichológus. Az eredményeket a Qubit foglalta össze.

#2
2019-05-29 18:00:00

Hollók segítségével bizonyították osztrák kutatók, hogy az érzelmi ragályként ismert jelenség az információátvitel fontos eszköze lehet a csoportokban élő fajoknál, beleértve az embereket is. Az empátia, vagyis a beleérzőképesség hátterében régóta feltételeznek a szociális tanulási folyamaton felül evolúciós tényezőket is. Az érzelmi ragály, vagyis a mások hangulatának átvétele nemcsak az emberekre jellemző, állatközösségekben azonban viszonylag kevéssé vizsgált jelenség. A kutatás eredményeiről a Qubit számolt be.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés