hirdetés
hirdetés

Executive coach, szervezeti és vezetési szakember, mentor Mihalik Judit PhD. cikkei

#1
2020-09-30 18:00:00

Henry Mintzberg legutóbbi könyvében egy tehén rajzával szemléltette a szervezeteket. A szegy, a bélszín, a rostélyos, a stefánia ugyan leírja, hogy miből is áll a marha, de amikor látunk egy tehenet átballagni az úton, akkor mégsem a nyak és fartő közötti részeket látjuk mozogni. De mitől is lesz valami több, mint részei összessége? A szervezetek esetében nyilván elsősorban a vezető által. 

#2
2020-07-03 10:38:00

Most, hogy az első két hónap krízisüzemmódja után a távmunka lehetőségeinek higgadt és hosszabb távra is tervező újragondolása van soron, és most, hogy a teljes elzártság után sok cégnél az irodákba lassan visszaszivárog a munkatársak egy része, ideje néhány részletet is szemügyre venni.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés