hirdetés
hirdetés

pszichológus, coach Puskár Ildikó cikkei

#1
2021-04-08 12:00:00

„M. tegnap az autójával egy forgalmas utcában összekoccant egy szembejövő, a saját sávjában parkoló autókat kerülő járművel. Ez volt a harmadik autó, amely így, szabálytalanul jött M-mel szemben. Az első kettőnél udvariasan megállt, ám egyre idegesebb lett, mivel időre sietett egy találkozóra. A harmadik autónál nem állt meg, haladt szabályosan a saját sávjában, így a szembejövő autó nem fért el mellette. A két autó a visszapillantójával összekoccant. M. kicsit megijedt a tette (mármint, hogy szabályosan ment a sávjában) következményétől, ez érezhető volt, amikor kiszállt az autójából. Nehezen szólalt meg, kicsit sírós is volt a hangja...

#2
2021-04-06 18:00:00

Bár a konfliktus valamilyen formája a személyes és szakmai életünk szerves része, sok ember számára soha nem kényelmes a konfrontálódás másokkal. Mindannyiunknak megvan a magunk története, amely hatással van arra, hogy hogyan bánunk (vagy nem bánunk) a konfliktusokkal. Ezek a történetek azonban újraírhatók. Te az vagy, aki belemegy a konfliktushelyzetbe és úgy, hogy igyekszik megoldani azt? Vagy inkább az, aki csendben marad és nem szól semmit? Puskár Ildikó szervezetpszichológus, tréner, coach írása.

#3
2020-08-10 08:00:00

Az empátia egy olyan készség, mely a jelenlegi és a jövőbeli munkahelyeinken is kulcsfontosságú szerepet fog betölteni. A vállalatok számára egyre kritikusabb szempont, hogy olyan vezetőket alkalmazzanak, akik képesek mozgatni a szervezetet mind békeidőben, mind a kihívások idején. Nézzünk 6 módszert, mely vezetőként elősegíti az empátia gyakorlását!

#4
2020-08-06 18:00:00

A vállalatok számára egyre kritikusabb szempont, hogy olyan vezetőket alkalmazzanak, akik képesek mozgatni a szervezetet mind békeidőben, mind a kihívások idején. Ehhez a vezetésfejlesztés hagyományos témáin túl kell tekinteni, és a sikerhez más típusú készségekkel is kell foglalkozni. Az egyik ilyen készség, talán nem meglepő módon az empátia.

#5
2020-04-15 18:00:00

Eltérő adatokat találhatunk az extro- és introvertáltak népességbeli arányáról. Vannak mérések, amelyek szerint az emberek között mintegy fele-fele arányban van jelen a kétféle irányultság. Mit jelent a négy fal közé szorítottság a két csoport számára?

#6
2020-02-14 18:00:00

Beszélgetéseinkben, különösen a feszült, konfliktusos helyzetekben nem mindegy, hogyan reagálunk a másik fél által mondottakra. Vannak mondatok, amelyek tovább lendíthetnek a megbeszélésben, a helyzet megoldásában és vannak, amelyek kifejezetten blokkolják azt. Megállítják, mint egy gát. Mint egy kommunikációs gát. Puskár Ildikó pszichológus, coach írása.

#7
2020-02-13 12:00:00

Gnothi szeauthon: Ismerd meg önmagad, állt a delphoi templom bejárata fölött. Ebből is jól látszik, az önismerettel való foglalkozás elég régre nyúlik vissza. Az önismeret szót olvashatjuk, hallhatjuk és használjuk is számtalanszor, napjainkban divatos témává vált. Terápiában, coaching folyamatokban, tréningeken sok-sok kliens csiszolgatja önmagáról való ismereteit. Puskár Ildikó pszichológus, coach írása.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés