hirdetés
hirdetés

Dr. Bodó Péter cikkei

#1
2020-03-02 07:45:00

A munka világa jelentős változásban van, amit a New Work – magyarul új munka – fogalom rohamos terjedése is mutat. A régi, merev struktúrák, vezetési módszerek és szemléletmód már nem felelnek meg a megváltozott körülményeknek. Ahhoz, hogy a HR lépést tudjon tartani a változásokkal, magának is új szerep-felfogásra, agilis és innovatív megoldásokra van szüksége. Nagyon jó példa erre, a New Work facilitátor munkája, amelyet modern innovatív vállalkozások egyre gyakrabban vesznek igénybe. Magyarországon egy ilyen kvalifikációt nyújtó képzés most indul el. (A képzésről bővebben: http://www.bodo-training.com/hu/kepzesek/facilitator-kepzes/

#2
2019-12-09 14:33:00

A digitalizáció, automatizáció korában könnyen gondolhatnánk azt, hogy a vezetői munkában egyre kevesebb jelentősége van a személyiségnek. De épp az ellenkezője igaz. Különösen ma, amikor a hagyományos értelemben vett hierarchiák és vezetői szerepek megváltoznak, válik ismét fontossá a vezető személyes hatása. Meghatározóan befolyásolja a munkatársak motivációját, elkötelezettségét, és a munkahelyi légkört. A DR. BODÓ VEZETŐI AKADÉMIA programban a személyiség nemcsak egy modul témája, hanem végig a figyelem középpontjában áll. Ezt egy világviszonylatban is jelentős módszer, a STRUCTOGRAM® teszi lehetővé. Milyen hatása van a vezető személyiségének munkatársaira, miben áll, és hogyan fejleszthető a karizma – ezeket a gondolatait osztja meg Dr. Bodó Péter nemzetközi vezetési tanácsadó az olvasóval alábbi cikkében.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés