hirdetés
hirdetés

tréner, szakmai fejlesztő Győri-Nádai Réka cikkei

#1
2020-07-14 12:00:00

Amikor az ember több hetes vagy hónapos bezártság után kiszabadul az életbe, hirtelen tonnányi inger éri. Megváltoztak a munkahelyi és társadalmi körülmények, betört az életünkbe a kánikulai nyár, sok helyen még csak most indul újra a céges élet, máshol már a Bahamákra kívánkoznak a leterhelt irodai dolgozók.

#2
2020-06-24 08:00:00

Ma már nem kérdés, hogy a távmunka szerepének megnövekedésével újra kell gondolnunk azt, hogy a magánéleti és munkahelyi nehézségek közepette hogyan és mit kommunikálunk társaink felé. Az emberek egy egzisztenciálisan bizonytalan helyzetben a megszokottnál is sokkal érzékenyebbek, nincs ez másképpen a multinacionális cégek vezetői vagy akár a független vállalkozók esetében sem. Győri-Nádai Réka tréner, szakmai fejlesztő cikke eredetileg az EurekaGames blogon jelent meg.

#3
2020-06-08 08:00:00

A vírus és karanténidőszak elzártsága mindannyiunkat eltérő nehézségek elé állított, de voltak olyan érzelmi hullámvasutak is, amire mindannyian együtt ültünk fel. Természetes, hogy sokkal több feszültség gyűlt fel az emberekben, otthon, az utcán vagy akár virtuálisan is élhettünk át konfliktushelyzeteket, kerültünk új, váratlan, kellemetlen érzelmekkel teli szituációkba.

#4
2020-03-31 18:00:00

A mostani időszak mindannyiunk életében kiemelten nehéz. Az önként választott karantén bezártsága, a közösségektől való távolságtartás (social distancing) magánya, a megváltozott munkakörülmények, elnapolt tervek és a betegségtől való félelem, aggódás sokunkat megvisel. Nem csoda hát, hogy erre válaszul a járványhelyzet beálltakor elözönlötték az internetet a lelkes, motiválni vágyó idézetek, humoros vírus-mémek és a pozitív gondolkodást istenítő cikkek, mintha a világ azonnal egyszerre szeretett volna minden befelé forduló ember hónalja alá nyúlni.

#5
2020-02-05 12:00:00

Te őszinte vagy a munkahelyeden? A dolgozói elégedettség és wellbeing témakörét már többször körbejártuk, azonban van egy olyan területe a munkahelyi életünknek, amire valamivel kevesebb figyelem jut: ez pedig az őszinteség. 

#6
2019-11-29 18:00:00

Mi határozza meg hogy ki vagy valójában? A családi háttered? A szüleid? A barátaid? A munkád? A külsőd? Sokan úgy gondolják, hogy az önismeret, önbizalom, magabiztosság alapvető személyiségjegyek: vagy rendelkezünk velük, vagy próbálkozásaink ellenére is elérhetetlenek maradnak a számunkra.

#7
2019-11-29 08:00:00

Az emberek többsége vágyik rá, hogy akárcsak a magánéletében, a munkahelyén is jó kapcsolatokat ápoljon, szeressék és megbecsüljék a körülötte lévő emberek. Azt azonban kevesen tudatosítják, hogy a társas kapcsolódásaink milyen nagymértékben függnek a kommunikációs stílusunktól, hisz ez meghatározza a rólunk kialakult első benyomást, önérvényesítésünk sikerességét vagy társadalmi megítélésünket.

#8
2019-08-12 15:00:00

Bár számos vállalat hisz az elsőre gazdaságosnak és kényelmesnek tűnő open officerendszerben, az ott dolgozók a legtöbb esetben egyáltalán nem kedvelik ezt a formát (az Offiseven 2018-as felmérése szerint a magyar munkavállalóknak mindössze 5%-a választaná munkahelyéül). De miért is van ez?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés