hirdetés
hirdetés

Lifestyle & Business coach Juhászné Ráthgéber Réka cikkei

#1
2020-07-30 17:00:00

A koronavírus sok házaspárt ráébresztett arra, ki végzi otthon a munka oroszlánrészét, emellett pedig a munkáltatóknak is világossá vált, hogy női munkavállalóik nem csak a tőlük kapott feladatokat oldják meg. Sajnos sok nő vált munkanélkülivé ezalatt a pár hónap alatt, akik most aktívan keresnek egy másik helyet, ahol megbecsülést, elfogadást, és tiszteletet kapnak. Mik azok a hátrányok, amik egy nőt érnek egy férfival szemben az interjún? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke – azoknak a munkáltatóknak címezve, akik szerint semmi probléma nincs a cikkben idézett mondatokkal. Reméljük, egyre kevesebben vannak ilyenek!

#2
2020-06-29 12:00:00

A csoportban való együttműködés emberi létünk egyik alapja. Még ha néha vágyunk is a magányra, szükségünk van arra, hogy kapcsolódni tudjunk egy közösséghez, ahonnan motivációt kapunk. Mi szükséges ahhoz, hogy egy munkaközösségben létrejöjjön a team flow? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#3
2020-06-09 08:00:00

A döntéshozatal semelyik életkorban sem egyszerű. Míg fiatal felnőttként akár egy külföldi tanulási lehetőséget vagy éppen az első munkahelyválasztást ítéljük nehézkesnek, addig 30 év felett egy felmondást vagy egy előléptetést gondolunk át kétszer. Mennyire érdemes kockáztatni 30 év felett, családdal a hátunk mögött? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#4
2020-05-19 18:00:00

Új rovatunk indításával segítséget szeretnénk nyújtani olvasóinknak az eligazodáshoz abban, hogy miket érdemes olvasni és hallgatni ebben a rendkívüli helyzetben, és hogy melyek azok az olvasmányok, tartalmak, amik később is elővehetők lesznek. A második részben Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írója osztja meg azokat az olvasmányokat, melyek őt inspirálták, előrevitték ebben az időszakban.

#5
2020-05-11 18:37:00

A koronavírus-járvány számtalan céget kényszerített arra, hogy kilépjen a komfortzónájából és home office-ba szervezze ki a munkát. Sokuk szívta a fogát, hiszen a vezetők többsége szereti rajta tartani a szemét a munkavállalóikon, viszont így, hogy a dolgozók kényszerűségből maradnak otthon, már nem is annyira jó buli az egész. Mi lesz a home office után? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#6
2020-03-11 18:00:00

Ma a világon nagyjából ugyanannyi kisfiú születik, mint kislány, mégis számtalan kultúrában indulnak hátrányból az úgynevezett „gyengébb” nem tagjai. Szerencsére azért egyre több olyan vállalat van a világon, ahol női vezetőt választanak, de még mindig túlsúlyban vannak a férfi főnökök. Miért érdemes nőt választani egy osztály, egy régió, vagy egy cég élére? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#7
2019-10-30 12:06:00

Bizonyára veled is előfordult már, hogy két munkavállalód nem jött ki egymással. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a HR-esek és vezetők nem tudnak mindig olyan jelöltet alkalmazni, aki szakmailag és emberileg is beleillik a képbe. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Egyáltalán érdemes-e közbeavatkoznia a HR-osztálynak vagy a közvetlen felettesnek? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#8
2019-10-16 12:00:00

Egyre több olyan vállalkozás, cég, startup van Magyarországon, ahol már egy Y generációs munkavállaló felel egy egész részlegért, vagy akár ő maga a tulajdonos. Ez egyáltalán nem furcsa, hiszen a generáció legfiatalabb tagjai is már 25 évesek, és ebben a felgyorsult világban egyik napról a másikra lépkednek előre a ranglétrán. Mitől más egy Y generációs vezető, mint a korábbi generációk tagjai? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#9
2019-10-11 12:00:00

Ebben a nagymértékű, fluktuációval tarkított időszakban a cégek számára elsődleges szempontnak kellene lennie annak, hogy boldog, pozitív munkakörnyezetet biztosítsanak a munkavállalók számára. Ez többé-kevésbé sikerül is, leginkább próbálkozások vannak arra, hogy minél több munkavállaló maradjon állományban számtalan éven keresztül. A módszerek nem túl bonyolultak, ám arra minden vezetőnek oda kell figyelnie, hogyan kell alkalmaznia őket. Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#10
2019-09-25 15:00:00

Vannak még olyan cégek, ahol legtöbbször akkor sem kap dicséretet vagy visszajelzést egy munkavállaló, ha olyan munkát végez, aminek látható eredménye van. Szerencsére nem ezek a vállalkozások vannak túlsúlyban a magyar piacon, egyre elfogadottabbá válik a visszajelzés fontossága. Azonban a látható, eredményekkel mérhető projektek mellett számtalan olyan feladat is található, amit láthatatlan munkának nevezünk. Mik ezek pontosan és hogyan lehet őket elismerni? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#11
2019-09-18 18:00:00

Az utóbbi pár év a cégek számára egyértelműen arról szólt, hogyan tartsák meg a jó munkaerőt, vagy ha ez nem sikerült, akkor hogyan szerezzenek helyette még jobbat. Egyre több olyan vállalkozás van, akik elképesztő pénzeket ölnek bele a toborzásba, mégsem járnak eredménnyel, valamint a megtartás során sem bizonyulnak sikeresnek. Mi lehet ilyenkor a teendő? Érdemes-e a kettő közül választani? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#12
2019-09-06 08:00:00

Már az Y generáció elvárásait is nehezen teljesítik a munkavállalók, akik egy teljesen új szemléletet hoztak a munka világába. Az 1995 után született Z generáció újra feladta a leckét a cégeknek, így ismét fel kell készülniük az ő fogadásukra és megtartásukra. Milyen elvárásokkal érkeznek a legfiatalabb munkavállalók a munkaerőpiacra? Mit tudnak tenni a vezetők, hogy beintegrálják őket a cégkultúrába, de meg is feleljenek nekik? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#13
2019-09-02 18:00:00

A lényeges vezetői kompetenciákat egészen a végtelenségig lehetne sorolni. Minden cégnél másképp kell reagálni egy adott szituációra, azonban van egy „tulajdonság”, ami minden munkavállaló és vezető esetén szinte elengedhetetlen, ez pedig az érzelmi intelligencia. Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#14
2019-08-23 15:00:00

Az asszertív kommunikáció hatalmas előnnyel bír egy vezető számára. Ugyanúgy megmarad a tekintélye, ugyanúgy tisztelhetik, azonban mégsem kell átesnie a ló túloldalára, és elővenni az agresszív oldalát. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy vezetőnek ahhoz, hogy asszertívan tudjon kommunikálnia munkavállalóival? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#15
2019-08-15 08:00:00

Elsőre nagyon egyszerűnek tűnik a kérdés, de valójában egyáltalán nem az. Számtalan olyan vezető van, aki remekül teljesít, de ha a felsőbb vezetés, vagy akár egy hasonló pozícióban lévő ember dicséretet fogalmaz meg az irányába, akkor nem tud vele mit kezdeni. Mit tudsz tenni ilyen esetben? Hogyan lehet ezen változtatni? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#16
2019-08-09 12:00:00

Sok munkáltató arról álmodik, hogy egy olyan munkavállalóval találkozik majd az interjún, aki mindent tud, és pillanatok alatt beilleszkedik a társaságba. Természetesen több cég is inkább arra törekszik, hogy az új munkaerőnek legyenek meg bizonyos képességei, a többit majd megtanulja a munkahelyen. Vajon melyikkel járnak jobban? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#17
2019-07-31 18:00:00

Miután nemrégiben betegségnek titulálták a kiégést, már a versenyszféra is egyre fokozottabb figyelemmel kíséri, hogy milyen megoldásokat tud nyújtani munkavállalói számára erre a problémára. Arra is oda kell figyelniük a munkáltatóknak, hogy ne csak felületi megoldásokkal segítsenek, hanem komoly, stabil hátteret nyújtsanak a fiatalabb generáció számára is. Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

#18
2019-07-24 08:00:00

2019-ben a soft skillek sokkal inkább előtérbe kerültek a hard skillekkel szemben. Igaz, még mindig nagyon fontos, hogy a meghirdetett pozícióra olyan szakembert találj, aki tényleg ért az adott feladathoz, ám az új munkavállalónak ma már nem csak a főiskolán/egyetemen megszerzett tudást kell hasznosítania a cégen belül. Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés