hirdetés
hirdetés

Szervezetfejlesztő, tréner, coach Szabó Tamara cikkei

#1
2021-03-02 08:00:00

Ha nem is hét bugyor, mint a pokolban, de legalább négy, és ha nem is pokolra kell menni a jó csapatműködésért, de meg kell járni sokunk rémálmát: a torokszorító, gyomorgörcsös, nehéz pillanatokat. Igen, bizony, a konfliktusok ezzel járnak. De ha igazán jó csapat akarunk lenni, nem tudjuk megspórolni a konfliktusokkal járó rossz érzéseket. Eleinte biztos nem. Aztán, ha megtanultuk kezelni őket, akkor jön a katarzis, és a legnagyobb mélységekből a legnagyobb magasságokba vezet az út. Szabó Tamara tréner, coach, facilitátor, szervezetfejlesztő írása.

#2
2021-01-19 18:00:00

Meglepő, hogy a csapatnak is van érzelmi intelligenciája, ugye? Pedig bizony van. De hogy pontosan mit is jelent egy csapat esetében az érzelmi intelligencia, és mi mindenből tevődik össze, azon érdemes elgondolkodni. A lentiek nem tudományosan validált hipotézisek, inkább egy csapatokat fejlesztő szakember ötletei, gondolatai, tapasztalatai. Szabó Tamara szervezetfejlesztő, tréner, coach, facilitátor írása.

#3
2020-11-13 18:00:00

Felemelt hang. Vérre menő viták. Nincs megállapodás. Ütköznek a vélemények. Sok csapatban van ilyen. Nehéz benne lenni. Sok csapattag csak csendben nézi, szíve szerint kivonulna, sőt mi több, be sem jönne a legközelebbi csapatmegbeszélésre. Mert vita van, konfliktus van, feszkó van. Ez most baj vagy nem baj? Hát, az attól függ. Szabó Tamara, szervezetfejlesztő, tréner, coach írása.

#4
2020-07-14 18:00:00

Vannak azok a beszélgetések egy csapatban, amiktől hidegrázást kapunk. Mert nehéz benne lenni, mert inkább nem vennénk tudomást a problémáról, vagy ha tudunk is róla, azt kívánjuk, hogy sose kelljen beszélni róla. Olyan jelenségekről van itt szó, amelyek valamiért nehézséget okoznak a csapattagok számára, amelyek akadályozzák a csapatot, hogy jobb (eredményesebb) csapattá váljanak. Olyan elakadások, amelyekről már csak azért is kellemetlen beszélni, mert valahogy mindenki benne van, és nehéz szembenézni azzal, hogy mi magunk szabotáljuk a saját vagy a csapat eredményességét. Szabó Tamara szervezetfejlesztő, tréner, coach írása.

#5
2020-07-03 08:00:00

Elgondolkodtál valaha már azon, hogyan gondolkodsz? Mi jellemzi a te gondolkodásmódodat? A World Economic Forum (WEF) által 2020-as évtizedre diagnosztizált top 10 kompetencia egyike a kritikai gondolkodás. Vigyázat, nem összekeverendő a kritikus gondolkodással! Szép-szép, már munkaköri leírásokban is találkozhatunk vele, de ez micsoda is pontosan?! Szabó Tamara szervezetfejlesztő, tréner, coach írása a Legacy Kft. blogján.

#6
2020-04-03 08:00:00

Mindannyiunkon végigsöpört az utóbbi napokban a VUCA-hurrikán, változó mértékben el is sodort minket. Küzdünk azzal, hogyan tudunk jól helytállni a megváltozott körülmények között, igyekszünk új munkarendet, új szokásokat, új kereteket kialakítani. Hányunknak jutott azonban eszébe, hogy ez az időszak kiválóan alkalmas régi rossz szokásaink elhagyására és új, előrevivő szokások kialakítására? Ha már változott a környezet, és sokan otthonunkba vagyunk láncolva, hogyan tudjuk ezt a helyzetet hasznunkra fordítani, hogy a rossz szokásaink jelentette béklyóink közül legalább néhánytól megszabaduljunk? Szabó Tamara szervezetfejlesztő, tréner, coach írása a Legacy Kft. blogján.

#7
2020-02-11 12:00:00

Mit adhat egy mentor? És különben is, kinek van szüksége mentorra? Manapság rengeteg szervezet (for profit, non profit egyaránt) alkalmazza a mentoringot, mint a fejlesztés egy lehetséges módját. Nem újkeletű a jelenség, messzire nyúló történelmi hagyományai vannak: Odüsszeusz távollétében Mentorra, öreg barátjára bízta fiát, hogy segítse őt. Bár a kifejezés innen származik, meggyőződésem, hogy maga a mentoring sokkal régebbre nyúlik vissza, és hogy már az ősember is kiaknázta ezt a fejlesztési módot, legyen szó akár mamutvadászatról, akár barlangrajzok készítéséről. Szabó Tamara, szervezetfejlesztő, coach írása a Legacy Kft blogján.

#8
2019-08-29 08:00:00

A legtöbb vezetőnek nagyon jó a beszélőkéje. Sőt, többen kommunikációs tréningek tömkelegén vettek részt, még a nyilvánosbeszéd-kurzuson is voltak! Hogy van az, hogy ezt a készséget ennyit pallérozzuk, és közben meg ott van valami, amiről meg teljesen leesik a figyelem: a csinálás. Ki hallott már olyan vezetőről, aki cselekvőkészség-fejlesztő tréningen vett részt? Szabó Tamara szervezetfejlesztő, tréner, coach a Legacy Blog szerzőjének írása.

#9
2019-02-26 08:00:00

Ahhoz, hogy valaki agilis környezetben jól működő vezetővé váljon, nagyon fontos, hogy a megfelelő alkotóelemeket a megfelelő arányban vegyítse. Trükkök és varázslat a vezetőképzés vegykonyhájából – a Legacy Blog szerzőjének tálalásában.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés