hirdetés
hirdetés

Szervezetfejlesztő, tréner, coach Árváné Dr. Ványi Georgina cikkei

#1
2019-10-30 08:00:00

Milyen a jó vezető? Hogyan vezess hatékonyan? Könyvek garmadájával roskadozhatnak a polcaid, ha érdeklődsz a téma iránt, hiszen a vezetésről és a vezetőről szóló szakirodalom ma már óriási. Árváné dr. Ványi Georgina, szervezetfejlesztő, tréner, coach Legacy Kft. oldalán megjelent cikkje egy olyan könyvet mutat be, mely a címével is kilóg a sorból. 

#2
2019-10-14 08:00:00

Nincs éppen a nagy elhatározások és fogadalmak ideje az év ezen szakaszában, a téma azonban örökzöld, mondhatni állandóan aktuális. Vezetőként, de akár magánemberként is biztosan egy sor olyan elhatározás állhat már a hátad mögött, amit eldöntöttél: ezen változtatni fogsz. Aztán valahogy a kezdeti lelkesedés után jöttek a kijózanító hétköznapok és a jól megszokott rutin. Mi történik ilyenkor? Mi az, ami megakadályozza oly sokszor a nagy elhatározások és változtatások sorsát? Mit tehetsz ez ellen és azért, hogy a vágyott változások végbemenjenek? Árváné Dr. Ványi Georgina, szervezetfejlesztő, tréner, coach Legacy Kft. oldalán megjelent cikke.

#3
2019-09-09 12:00:00

Meglehetősen sok odafigyeléssel és befektetett munkával elméletileg minden csapat képes arra, hogy igazán magasan teljesítővé váljon. Na de milyen is az pontosan? Mi jellemez egy ilyen „high-performance team”-et? Árváné Dr. Ványi Georgina szervezetfejlesztő, tréner, coach, a Legacy Blog  szerzőjének írása.

#4
2019-07-30 12:05:00

Szervezetfejlesztőként tapasztaljuk, hogy fejlesztői tapasztalat és tudás híján a vezetők elég sokáig tudnak abban hinni, hogy egy jól sikerült csapatépítésnek, ha jól érzi magát néhány óráig együtt a csapat, hosszú távon érződik majd a hatása. Ez azonban nincs mindig így. Árváné Dr. Ványi Georgina szervezetfejlesztő, tréner, coach a Legacy Blogon osztotta meg megfontolandó gondolatait a témában.

#5
2019-06-11 12:00:00

Gyors és egyre inkább gyorsuló világunkban a szervezet- és vezetőfejlesztésben is nyilvánvalóan lépést kell tartanunk a változásokkal. Tudjuk: aki lemarad, az kimarad. De mi az, amire oda kell figyelnünk ebben a turbulenciában és mi az, amire nem érdemes? A Legacy Blog szervezetfejlesztési szakértőjének gondolatai.

#6
2019-04-30 15:00:00

A változások kapcsán vezetőként a legtöbbször azok kezelése, menedzsmentje kerül szóba. Nagyon izgalmas kérdés az is, hogyan célszerű ezeket időzíteni. Daniel Pink szerint az optimális időpont megválasztásának tudományos alapjai is vannak. Lássuk, ezek hogyan hasznosak a vezetőknek! A Legacy Blog tanácsai következnek.

#7
2019-01-16 08:00:00

Mit tanulhat egy, az üzleti szférában működő csapat és annak vezetője, mondjuk egy Broadway-musical, vagy akár videojáték-fejlesztő teamek példájából? Az a helyzet, hogy nagyon is sokat. Ráadásul mindez tudományos alapokon nyugszik. Árváné Dr. Ványi Georgina szervezetfejlesztő, coach (Legacy Blog) gondolatai következnek.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
hirdetés
hirdetés