hirdetés
hirdetés
hirdetés

csapatfejlesztő, facilitátor, coach Horváth Irma cikkei

#1
2018-10-09 12:00:00

Az önismeret kicsit olyan, mint egy végtelen óceánon hajózni ha nincs egy pár bója, ahol le lehet horgonyozni, akkor ijesztően nagy feladatnak tűnhet. Az itt következő gyakorlat segít jobban megismerni az utat, amelyet már bejártunk, és tudatosítani, hogy mi a következő állomás.

#2
2018-10-08 08:00:00

Megakadt; egy helyben toporog; továbblép; megadja a kezdő lökést; nekiugrik. Feltűnt, hogy amikor a körülöttem lévők a problémáikról beszélnek, milyen gyakran használnak mozgással kapcsolatos kifejezéseket. És mintha a megfogalmazásban már ott is rejlene a megoldás csírája: amikor mozogsz, hirtelen új perspektívából látsz rá a téged foglalkoztató kérdésekre.

#3
2018-10-05 16:40:00

Egyre több kutatás támasztja alá, hogy a kreativitás nem egy pár különleges ember kiváltsága, hanem bárki képessé válhat új megoldások kigondolására. Ennek kulcsa a percepcióban rejlik, ami Gregory Berns agykutató szerint szoros összefüggésben áll a kreativitással. Akkor tudunk új megközelítésből látni dolgokat, és igazán eredeti alternatívákkal előállni, ha rávesszük az agyunkat, hogy újrarendezze a rendelkezésére álló információkat.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
hirdetés
hirdetés