hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyitott szemlélet, határozottság, magas szintű informatikai tudás – íme a pályakezdő mérnökök legjellemzőbb erősségei az EJMSZ kutatása szerint.

Természetesen vannak szakmai elvárások, amiknek meg kell felelni, ezek szerepelnek is a kiírásban, de ezen felül is érdemes pár dolgot figyelembe venni, ha már van választási lehetősége a csapatnak.

A Covid-pandémia következtében a jövőben a tehetségek többféle, szokatlan háttérrel és karrierrel rendelkezhetnek, ezért a vállalatoknak is nyitottaknak kell lenniük a szokásostól eltérő karrierű emberek alkalmazására.

A projekt célkitűzései közt szerepel, hogy felmérjék a digitalizáció jelenlegi és jövőbeni munkaerőpiaci igényeit, és az ennek kielégítését leghatékonyabban szolgáló toborzási és kiválasztási módszereket.

Milyen előnyt jelenthet a munkaadók számára a karrierváltó kisgyerekes anyák alkalmazása IT-területen, és hogyan aknázhatja ki mindkét fél az ebben rejlő lehetőségeket? Egy online meetup tanulságai.

2021 februárjában közel 102 000 diák jelentkezett a felsőoktatásba, ami 11 százalékos növekedést jelent 2020 azonos időszakához képest.

Korántsem csak a formális képzettség számít egy béralku során, hanem bizonyos mindennapi munkát segítő kompetenciák sokat nyomnak a latban – támasztja alá egy hazai kutatás.

A kiválasztási életciklus 6 lépését mutatjuk be gyakorlati példákkal, gondolatokkal, ténymegállapításokkal fűszerezve.

Beszámoló a HRPWR és az Üzlet és Pszichológia által szervezett MATCHMAKING konferenciáról, amely a vírushelyzetre tekintettel online valósult meg.

Az alábbiakban egy válogatást közlünk azokból a legfurább és legcsodálatosabb (komolyan gondolt) kérdésekből, amelyeket a gyanútlan jelöltek az állásinterjún kaptak. Ti feltennétek valamelyiket?

hirdetés

20%-os a nemek közötti bérszakadék pályakezdőknél egy friss országos kutatás eredményei szerint. Ez a szám különösen kritikus annak ismeretében, hogy a bérszakadék az életkor előrehaladtával folyamatosan szélesedik.

Hová tart az álláspiac? A szakértő válaszol.

Nem az a kérdés, hogy kell-e több nő a tech szektorba, hanem hogy hogyan lehet és kell ezt megvalósítani – hangzott el a Wild Code School által szervezett meetupon.

Abból nem lesz jó fejlesztő, aki nem tud szépirodalmat olvasni – hangzott el a "The bootcamp generation" című meetupon.

Hasznos tanácsok startupoknak, hogy az ötletből valóban jól működő vállalkozás válhasson.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés