hirdetés
hirdetés
hirdetés

Jól dolgozni azt jelenti számukra, mint szintet lépni egy online játékban, ha kipipálva, jöhet a következő.

A kérdésnek köze van ahhoz, hogy az illető képes-e tanulni a hibáiból és fejlődni.

Egy női jelentkezőtől például azt kérdezték meg, tetszenek-e neki a szakállas férfiak, de olyan jelölt is volt, akitől a cipőméretét tudakolták.

Most kiderül, mi rejlik benned: íme Gijs van Wulfen innovátor-checklistje!

Íme néhány tanács, amelyeket megfogadva megtalálhatjuk a legtehetségesebb szabadúszókat, és sikeresen integrálhatjuk őket a csapatunkba!

A LinkedIn toborzási vezetője elárulja, mi a kedvenc interjúkérdése, amellyel 4 lényegbevágó dolgot derít ki a jelöltről.

Ha még bárkinek kétségei lennének afelől, hogy a készségek megléte is számít, nem csak a csillogó-villogó önéletrajz és a magabiztosság... Videó!

A LinkedIn-nél dolgozó Brendan Browne elmondja, milyen visszatérő hibákat fedezett fel a LinkedInnél eltöltött eddigi nyolc éve alatt.

Felfedezed ezeket magadon? Vagy a jelölteden?

hirdetés

A lojalitás és az, ha sokáig marad a munkavállaló egy cégnél, számít-e, értékelendő még egyáltalán? És ha nem ezt értékeljük benne, akkor mit?

Miért dönt úgy sok vállalat, hogy toborzási céggel fog össze?

Az eredmények: megnövekedett láthatóság, megduplázódott résztvevőszám, motivált, lelkes és eredményesebb résztvevők.

A szabadúszók alkalmazásának előnyei és hátrányai – és néhány aranyszabály, amiket érdemes betartani, ha munkaadóként ebben a foglalkoztatási formában gondolkodsz.

„Á, jól tudom, hogy te is tehetség vagy? Mostantól magázódjunk?” Avagy: mitől lesz egy talent program sikeres, és mi okozhatja a bukását?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés