hirdetés
hirdetés

Üzemi balesetnek minősül-e, ha a dolgozó home office-ban elcsúszik a padlón? A távmunka jogi kihívásai.

Nagyon frappáns mondás jött szembe velem a Facebookon a minap: „Elég egy tötyörésző néni, aki előttem áll sorban a zöldségesnél, hogy lerombolja azt az illúziót, hogy én egy kedves ember vagyok.

Vannak-e olyan helyzetek, amikor megtagadhatjuk a munkáltató utasításait? 

A Dreher összegyűjtötte, hogyan keltheted fel valakinek az érdeklődését 1,5 percben.

A munkavállalót a kiküldetés során megcsípi egy kullancs. Rakodás közben meghúzódik a háta. Munkavégzés közben leég a napon. Ha a munkáltató ezekre nem figyel oda, komoly hátrány érheti.

"Mennyire otthonról hozott, és mennyire alakítható (adható, illetve elvehető) az ember szakmai önbizalma egy munkahelyen?"

Avagy miért jobb (néha) a meditáció, mint beszélni az érzéseinkről?

Az ergonómiával évek óta foglalkozó Fellowes Hungary összegyűjtött néhány hasznos tanácsot, amelyeket megfogadva, csökkenthetjük a mozgásszervi panaszok kialakulásának kockázatát.

Amikor mosott rongyként érkezel meg reggel az irodába, vajon a lánckávézás vagy az energiaitalok segítenek többet? Esetleg valami más?...

3 mindfulness tipp a szakértőtől, hogy ne csak rohanjunk, hanem értelmes életet élhessünk.

hirdetés

Egy hosszúra nyúló megbeszélés testileg és szellemileg is megterhelő lehet a résztvevők számára. Egészségügyi szakemberek tippjei következnek, mit lehet tenni, hogy minimalizáljuk a káros hatásokat.

A munkahelyi étkezde remek lehetőség a kapcsolatépítésre, feltéve, ha ismerjük a közös étkezésre vonatkozó etikettet!

Ez nem háború, és nem kell áldozattá válnunk – üzeni a coach, aki hasznos tanácsokat is ad azzal kapcsolatban, hogyan kerülhetünk ki győztesként az ilyen helyzetekből.

Nézeteltérés, véleménykülönbség, de akár még komoly ellentét is kialakulhat a munkáltató és munkavállaló között. Ha bosszút akar állni az egyik fél a másikon, jöhet az azonnali felmondás? Lássuk, mikor lehet ez jogszerű.

Az, hogy mikor indul a karrierünk jelentősen meghatározza későbbi pályánkat és a fizetésünket is. Mire számíthatnak azok, akik pont a gazdasági válság idején álltak munkába?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés