hirdetés
hirdetés

Ezekkel jó, ha tisztában van mind a munkáltató, mind a munkavállaló a jogász szerint.

Mi az a munkaidőkeret, és milyen tévhitek merülnek fel vele kapcsolatban? A szakértő válaszol.

Vajon ki képes a boldogságra? És ki nem?

Volt már olyan, hogy egy általános problémával keresték fel, mégis az derült ki, hogy az illető nem érzi jól magát a pozíciójában és váltás lett a vége? Lát valami trendet a karrier/kiégés irányú problémák felmerülésében? 

Mennyire határozza meg a siker utáni vágyat az, hogy az ember milyen anyagi körülmények közé születik? Az motivál-e jobban, ha pénzre vágyik, ami addig elérhetetlen volt? 

Van olyan állandó coaching eszköz, vagy sokszor használt coachingkérdés, amivel egy nehéz helyzetben meg tudja könnyíteni a döntést az ügyfele számára, vagy ez teljesen helyzettől függ?

Volt már olyan ügyfele, aki versenysportolóból lett vezető? Ön szerint miben nyilvánul meg a vezetésben, ha a vezető komolyan sportol is? Vagy annak hiánya esetleg?

Gyakran hallani vezetőktől ezt a mondatot. Ilyenkor tényleg a munka tehet erről? Lehet sok munka mellett jó házasságot is fenntartani?

Milyen problémák fakadhatnak abból, hogy eltérő kultúrából érkeztek külföldi vezetők?

Kezdetben elsősorban nem a pénz motivált, és bármit megcsináltam szinte lelkesedésből, bízva abban, hogy a teljesítményt anyagi elismerés is követi majd.Hosszú távon fenntartható a belső motiváció külső megerősítés nélkül?

hirdetés

Nőként sokszor átnéznek rajtam. Ha velem azonos beosztású férfival megyek egy külső tárgyalásra, szinte nem is néznek a szemembe, mintha ott se lennék. Mit tehetek, hogy partnernek tekintsenek?

Ön hogyan tudná megfogalmazni, mi az a kompetencia, érzék, amivel azok az emberek rendelkeznek, akik jó üzleti döntéseket hoznak, azaz valahogy jól mérik fel a jövőbeli helyzeteket, igényeket? Ez simán IQ kérdése?

Az egyik kollégám nagyon jó adottságokkal rendelkezik és feladataiban sorra sikereket ér el. Bizonyos adminisztrációs kötelezettségének viszont nem tesz eleget. Meddig tekinthetek el ettől?

Az utóbbi hónapokban azon vettem észre magam, hogy nem érek be a munkahelyemre időben, nem érem el a csatlakozásokat, ahogy elterveztem. Mi állhat a háttérben?

Honnan tudjuk, hogy unjuk a munkánkat, vagy csak átmeneti fáradtságot érzünk, esetleg kiégtünk és ideje váltani? A kérdést Torma Kálmán munkapszichológus tanácsadó járja körül.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés