hirdetés
hirdetés

Avagy miért jobb (néha) a meditáció, mint beszélni az érzéseinkről?

Az ergonómiával évek óta foglalkozó Fellowes Hungary összegyűjtött néhány hasznos tanácsot, amelyeket megfogadva, csökkenthetjük a mozgásszervi panaszok kialakulásának kockázatát.

Amikor mosott rongyként érkezel meg reggel az irodába, vajon a lánckávézás vagy az energiaitalok segítenek többet? Esetleg valami más?...

3 mindfulness tipp a szakértőtől, hogy ne csak rohanjunk, hanem értelmes életet élhessünk.

Egy hosszúra nyúló megbeszélés testileg és szellemileg is megterhelő lehet a résztvevők számára. Egészségügyi szakemberek tippjei következnek, mit lehet tenni, hogy minimalizáljuk a káros hatásokat.

A munkahelyi étkezde remek lehetőség a kapcsolatépítésre, feltéve, ha ismerjük a közös étkezésre vonatkozó etikettet!

Ez nem háború, és nem kell áldozattá válnunk – üzeni a coach, aki hasznos tanácsokat is ad azzal kapcsolatban, hogyan kerülhetünk ki győztesként az ilyen helyzetekből.

Nézeteltérés, véleménykülönbség, de akár még komoly ellentét is kialakulhat a munkáltató és munkavállaló között. Ha bosszút akar állni az egyik fél a másikon, jöhet az azonnali felmondás? Lássuk, mikor lehet ez jogszerű.

Az, hogy mikor indul a karrierünk jelentősen meghatározza későbbi pályánkat és a fizetésünket is. Mire számíthatnak azok, akik pont a gazdasági válság idején álltak munkába?

„Automatikusan mindig a legrosszabb eshetőséget képzeljük el, ami csak megtörténhet” – mondja a döntések pszichológiáját kutató Philip Meissner. Majd felteszi a kérdést: miért is kell ennek így történnie?

hirdetés

A céges kiküldetések, üzleti utazások megterhelőek lehetnek, fizikai és lelki téren egyaránt. Ha rendszeresen utazunk, érdemes végiggondolnunk, hogyan lehet ellensúlyozni annak egészségünkre gyakorolt hatását.  

Hasznos tanácsok a munkaerő-hatékonysági szakértőtől – munkáltatóknak és munkavállalóknak.

Feldmár András a március 27-i ICF HR Brand(em) konferencián tartott előadásában sok mindenről beszélt: unatkozásról, kiégésről, szexről és legfőképp bátor döntésekről. Szalvétajegyzetek.

A cégek 14%-a mutatja be a cég működését az új belépőknek, dehát hogyan várjuk el tőlük, hogy érezzék magukénak az ügyünket, ha még azt sem mondjuk meg nekik, hogy mi az? Ne csodálkozzunk, hogy lelépnek.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés