hirdetés
hirdetés

A munkavállalót a kiküldetés során megcsípi egy kullancs. Rakodás közben meghúzódik a háta. Munkavégzés közben leég a napon. Ha a munkáltató ezekre nem figyel oda, komoly hátrány érheti.

"Mennyire otthonról hozott, és mennyire alakítható (adható, illetve elvehető) az ember szakmai önbizalma egy munkahelyen?"

Avagy miért jobb (néha) a meditáció, mint beszélni az érzéseinkről?

Az ergonómiával évek óta foglalkozó Fellowes Hungary összegyűjtött néhány hasznos tanácsot, amelyeket megfogadva, csökkenthetjük a mozgásszervi panaszok kialakulásának kockázatát.

Amikor mosott rongyként érkezel meg reggel az irodába, vajon a lánckávézás vagy az energiaitalok segítenek többet? Esetleg valami más?...

3 mindfulness tipp a szakértőtől, hogy ne csak rohanjunk, hanem értelmes életet élhessünk.

Egy hosszúra nyúló megbeszélés testileg és szellemileg is megterhelő lehet a résztvevők számára. Egészségügyi szakemberek tippjei következnek, mit lehet tenni, hogy minimalizáljuk a káros hatásokat.

A munkahelyi étkezde remek lehetőség a kapcsolatépítésre, feltéve, ha ismerjük a közös étkezésre vonatkozó etikettet!

Ez nem háború, és nem kell áldozattá válnunk – üzeni a coach, aki hasznos tanácsokat is ad azzal kapcsolatban, hogyan kerülhetünk ki győztesként az ilyen helyzetekből.

Nézeteltérés, véleménykülönbség, de akár még komoly ellentét is kialakulhat a munkáltató és munkavállaló között. Ha bosszút akar állni az egyik fél a másikon, jöhet az azonnali felmondás? Lássuk, mikor lehet ez jogszerű.

hirdetés

Az, hogy mikor indul a karrierünk jelentősen meghatározza későbbi pályánkat és a fizetésünket is. Mire számíthatnak azok, akik pont a gazdasági válság idején álltak munkába?

„Automatikusan mindig a legrosszabb eshetőséget képzeljük el, ami csak megtörténhet” – mondja a döntések pszichológiáját kutató Philip Meissner. Majd felteszi a kérdést: miért is kell ennek így történnie?

A céges kiküldetések, üzleti utazások megterhelőek lehetnek, fizikai és lelki téren egyaránt. Ha rendszeresen utazunk, érdemes végiggondolnunk, hogyan lehet ellensúlyozni annak egészségünkre gyakorolt hatását.  

Hasznos tanácsok a munkaerő-hatékonysági szakértőtől – munkáltatóknak és munkavállalóknak.

Feldmár András a március 27-i ICF HR Brand(em) konferencián tartott előadásában sok mindenről beszélt: unatkozásról, kiégésről, szexről és legfőképp bátor döntésekről. Szalvétajegyzetek.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés