hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokszor elgondolkozunk azon, hogy mit is jelent „jól kezelni egy helyzetet”. Legyen szó élsportolóról vagy üzletemberről, a megoldás az alkalmazkodóképességben rejlik, melynek hátterében az önbizalom és a megküzdési technikák állnak. Jó hír, hogy mentális munkával ezek fejleszthetők.

Túl sok az üveggyöngy. Egyszer végre mondjuk már ki: nincs gyors, instant önbizalom-növelés. Nem létezik efféle titkos összetevő, legalábbis abban a formában biztosan nem, ahogy azt nagyon sokan hirdetik és hangoztatják.

Színház az egész világ. És valóban, az életünk számos területén játszunk bizonyos szerepeket. A munkában rád melyik jellemző?

Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológussal beszélgettünk énképről, önbizalomról, na és persze a lájkvadászat pszichológiájáról is.

Vigyázz, milyen kedved van! Egy friss kísérlet arra mutat, hogy a negatív érzelmeink erőteljesebben hatnak másokra, mint a pozitívak.

Hiába erős az adás, ha nincs bekapcsolva a vevőkészülék. Tudatos erőfeszítéssel, különféle gyakorlatok segítségével megtanulhatunk hálásabbak lenni, ami által nemcsak jobb munkavállalókká és jobb emberekké válunk majd, de a jóllétünk is megnövekedik.

Te tisztában vagy vele, hogyan védekezel automatikusan a stresszes helyzetekben? És azt tudod, mit tehetnél tudatosan a stressz leküzdéséért?

Habár a gyökérokokat nem oldhatod meg, saját magadon és a kollégádon is rengeteget segíthetsz, ha figyelembe veszed a következő módszereket.

A jó vezető is kiég néha. Az 1000 dolláros kérdés inkább az, hogy mennyire ég ki, és mit tesz azután, hogy feldereng neki, valami gond van. A kiégés jeleit nagyon nehéz észrevenni (a figyelmeztető jelekkel fogunk még foglalkozni).

Vannak helyzetek, mikor saját elménk ejt minket foglyul. Miért alakulhat úgy, hogy minden cselekvőkészségünket elveszítjük? És mi a titka azoknak, akik képesek felülkerekedni a legnagyobb nehézségeken?

hirdetés

E-mail nélkül nem élet az élet, időnk nagy szeletét foglalja le az e-mailezés, természetes, ha pszichológusok ezt a területet is szemügyre vették.

Kihívásaink, válságaink mindig vannak, de mi az, amitől az egyik ember összetörik, a másik pedig megerősödik és feláll?

Azt hinnéd, ha egyszerre több feladatot végzel, akkor sokkal hátékonyabb vagy? Van egy rossz hírünk...

Ha csak a pénz motivál, kevésbé leszel elégedett a munkáddal.

Torma Kálmán vezetési tanácsadó ad tippeket a megújuláshoz.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés