hirdetés
hirdetés
hirdetés

A 21. század munkaerőpiaci környezetének legfőbb jellemzője a változás és a komplexitás. Ki hogyan kezeli az összetett kihívásokat? Teszttel!

Mi állhat az indokolatlanul agresszív vagy épp a túláradóan negédes viselkedések mögött? 

Az egészséges önbecsülés a munkánkban is elengedhetetlen. Íme egy technika a fejlesztésére (online teszttel)!

Hogyan szelídítsük meg a stresszt? A stressz új tudománya rávilágít: nem mindegy, hogyan gondolkodunk a stresszről.

Hányan reménykedünk abban, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Mind munkában, mind magánéletben... De mit mond erről a tudomány?

Az alacsony önbecsülés a szakmai életünkre is negatív kihatással van. De hogyan változtassunk rajta?

Amikor „elakadunk" magán- vagy szakmai életünkben, több lehetőség is nyílik előttünk. Merre induljunk? 

Úgy érzed, egy senki vagy, ha nem Apple kütyün nyomkodsz, és nem elviteles pohárból kortyolsz? 

A megoldás, hogy: kacagok, kocogok, lazítok, érintek és segítek, lehetőleg minél többet – tanácsolja a pszichológus professzor asszony. De miért, mikor és hogyan? 

A sznob az, aki egy másik emberről akár apró részlet alapján alkot teljes képet. Az „Ön mivel foglalkozik?” kérdésre adott válasz az ilyen emberekből egyaránt válthat ki lelkes érdeklődést vagy hideg érdektelenséget.

hirdetés

Dan Gilbert, a Harvard egyetem pszichológia professzora arról tartott előadást a TED konferencián, hogy az embereknek gyakran téves elképzeléseik vannak arról, hogy mi teszi őket boldoggá. Mi áll ennek hátterében?

Általában csak tervezzük a megtakarítást...de miért nem kezdjük el már holnap? Shlomo Benartzi TED előadásában megválaszolja a kérdést.

A sportolók, akárcsak egy kiélezett üzleti szituáció résztvevői, éber, ám beszűkült tudatállapotban dolgoznak, ahol az edző/vezető minden szavának óriási a tétje. Interjú.

Hogyan alakul ki az állatok közt a hierarchia, a "csípésrend"? És, hogy ez miért lehet érdekes az emberek számára is, például a munkahelyi kontextusban? 

Alessandro Acquisti a pittsburghi Carnegie Mellon egyetemen dolgozik viselkedési közgazdászként. Évek óta végez empirikus kutatásokat arról, hogy az emberek a közösségi oldalakon hogyan kezelik a magánszférájukat.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés