hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hasításnak hívják azt, amit most éppen társadalmi szinten csinálunk.

Meglepő, hogy a csapatnak is van érzelmi intelligenciája, ugye? Pedig bizony van. De hogy pontosan mit is jelent egy csapat esetében az érzelmi intelligencia, és mi mindenből tevődik össze, azon érdemes elgondolkodni.

Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak.

A fontos témákat tekintve - mint amilyen a COVID-19 is - minden munkáltatónak komoly szerepet kell vállalnia abban, hogy hiteles, objektív, politikától és világnézettől független tájékoztatást nyújtson a kollégáknak, melyre több megoldás is létezik.

Dr. Újszászi Bogár László (Ph.D), a Corvinus Egyetem meggyőzéstechnikát oktató tanára szakmai szemmel nézte a The Social Dilemma című filmet.

Soha nem volt még ekkora szabadságunk, hogy elmondhatjuk a véleményünket, és számunkra fontos ügyekről beszélhetünk, ráadásul mindezt az otthonunkból, a kanapén ülve – azonban mi is történik valójában a social mediában?

Sokunk számára a halogatás jelenti a legfőbb akadályt a pozitív változások elérésében - ezért íme egy módszer, mellyel felvehetjük a harcot a halogatás ellen.

Interjú Koronczai Beatrix, klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológussal.

Összegyűjtöttük számotokra azt a 10 legolvasottabb cikkünket, melyek a pandémia pszichés hatásaival foglalkoznak, hiszen a mentális egészségünk védelme idén kiemelt fontosságú szerepet játszott, és az elkövetkezendő időszakban sem lesz elhanyagolható.

Hogyan reagál az agyunk a karácsonyi képekre? Miért olyan fontosak számunkra a hagyományok? Hogyan befolyásol, sőt, akár manipulál minket a karácsonyi zene?

hirdetés

Ebben az évben azoknak az értékeknek, melyek egyébként a karácsony lényegét jelentik, nagyobb hangsúlyt kell kapniuk.

Interjú Benyovszky Tünde pszichológus, szervezetfejlesztő szakemberrel. (x)

„A meggyőzés olyan, mint egy ásó: lehet vele fát ültetni és el lehet vele rendezni egy tartozást. Nem az ásóval van a baj” – állítja Dr. Újszászi Bogár László, a meggyőzéstechnika doktora. Interjúnkban az elmúlt időszak társadalmi, gazdasági és üzleti tendenciáiról, valamint az ezeken a területeken alkalmazható meggyőzési praktikákról kérdeztük.

Beszélgetés Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológussal.

Az utóbbi időben immár másodjára alakítunk ki egy átmenetinek szánt életformát, új napirenddel, rutinokkal.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés