hirdetés
hirdetés
hirdetés

A minap véletlenül fültanúja voltam egy mondatnak: „Veszek egy kakaós csigát, bár tudom, hogy nem kellene ilyesmit ennem”. Másik hasonló eset, amikor a főnök megkér egy olyan feladatra, amely nincs éppen ínyünkre, mert ellentmond belső értékeinknek, de mégis elfogadjuk a felkérést.

Ne feledjük: feltöltődés nélkül nem tudunk produktívak lenni! Jelen helyzetben talán ehhez még több tudatosságra van szükségünk.

„Ez az időszak krízis a krízisben" – fogalmaz David Blustein, a Boston College pszichológus professzora.

Miért veszélyes, ha az a szavajárásunk, hogy ugyan már, lehetne rosszabb is? A toxikus pozitivitás csapdái, és a lehetséges kiutak.

Mit jelent a négy fal közé szorítottság egy extrovertált és egy introvertált egyén számára?

Milyen hatása lesz ránk a járványnak? Mit tehetünk egymásért, hogy kevésbé szorongjunk, hogyan őrizhetjük meg mentális egészségünket? 

A pszichopatákat – főleg bizonyos filmek hatására – elsősorban sorozatgyilkosként, zaklatóként, szexuális ragadozóként, zseniális manipulátorként képzeljük el. A valóság, bár alátámaszthatja ezt a képet, azért ennél jóval összetettebb.

Interjú Végh József kriminálpszichológus túsztárgyalóval.

Találjuk meg a boldog pillanatokat!

Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus tanácsai a kialakult helyzet kezelésére.

hirdetés

Természetes, hogy aggódunk a hírek miatt, ám sok ember számára ez a helyzet súlyosbítja egyébként is meglévő mentális egészségügyi problémáit.

Mi is az a STRUCTOGRAM? Hogyan támogatja önkiteljesedésünket és a szervezet működését? 

A munkahelyi bántalmazás bárhol, bárkivel megtörténhet. Legyen egy cégnek bármennyire átgondolt szabályzata, az emberek viselkedését sokszor nem lehet kiszámítani, így észre sem vesszük, máris megtörtént a baj.

Mik a leggyakoribb közléssorompók és miért érdemes elkerülni őket? 

Mi alapján állíthatjuk magunkról, hogy jó az önismeretünk?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés