hirdetés
hirdetés
hirdetés

Jelenleg a sokrétű szakmai fejlődés, a tehetség és az új készségek szerzése sokkal fontosabb szerepet kapnak a karrierben, mint korábban.

A koronavírus járvány alatt sokan vásároltak vagy fogadtak örökbe háziállatot, és ők az irodai munkára való visszatéréskor új kihívással szembesülnek.

A központok alkalmazottainak létszáma egyetlen év alatt tízezer fővel, azaz nagyjából ötödével emelkedett.

A pandémia jócskán felforgatta a korábbi munkavégzési sztenderdeket: a hibrid felállásé a jövő, de nagyon nem mindegy, hogyan vágunk bele a munkaszervezésbe.

A jutalmazás egyértelműen növeli a motivációt, erősíti a megtartást és a lojalitást. De mikor érdemes jutalmaznunk és hogyan?

A hétfő az alkalmazatottak legnehezebb napja, a megbeszélések betiltásával ezen szeretnének enyhíteni.

Tegye fel a kezét az a HR-es, aki még sosem gondolt arra, hogy homokba dugja inkább a fejét, hátha varázsütésre elrepülnek a fejünk felett a gondok.

Fizetett szabadságra küldték a dolgozóiakat egyes amerikai technológiai cégek a járványügyi korlátozások lazítását követően, hogy elkerüljék a kiégésüket.

A KPMG Tudatos Jóllét Programjának bemutatása.

Különleges időket élünk, hiszen öt különböző generáció van egyszerre jelen a munkaerőpiacon. Mit jelent ez a céges wellbeing programok szemszögéből?

hirdetés

Jövő januárban lép életbe a 25 év alatti fiatalok adómentessége, így még egyáltalán nem látni, milyen hatása lesz a munkaerőpiacra. HR-szempontból azonban már jelenleg is több kérdést felvet a könnyítés.

A túl hosszú munkaidő emberek százezreinek haláláért felelős évente a WHO kutatása szerint.

A mentoring egy olyan megoldás, ami 100%-ban hasznos a vállalatnak, és a mentorok 93%-ának is megéri a ráfordított erőt és energiát egy kutatás eredményei szerint. Persze csak ha jól csináljuk – na de hogyan csináljuk jól?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés